Helyi hírek 2021. december 23. 14:00

Fotókiállítás a vasútállomáson

Fotókiállítás a vasútállomáson
Fotókiállításnak adott helyet a helyi vasútállomás, Tóth László állomásfőnök ötlete alapján. A Tourinfom iroda fotópályázatára beérkezett művek a kiállítás főszereplői, amiket az évek óta üresen álló, kihasználatlan üzlethelyiségek kirakataiban, ablakaiban helyeztek el.

Fotó: Tourinform iroda

Tóth László elmondta, hogy a megvalósítás Lantos Szabolcs munkáját dicséri, így már nemcsak a félegyháziak, de az átutazó közönség is gyönyörködhet ezekben a szenzációs képekben.

Olasz Anita, a Tourinform iroda vezetője nagyon megörült a megkeresésnek és az ötletnek, hiszen így tovább élhetnek az „Egy kép többet ér ezer szónál” fotópályázat képei. Véleménye szerint a vasútállomás egyfajta fogadószobája, kapuja a városnak, így méltó helyen vannak ezek az alkotások.

– Aki a vasútállomásra belép, az jó érzéssel lépjen be ezen a kapun. Ez a cél. Mindemellett első lépcsője is lehet a kiállítás a város megismerésének – tette hozzá az állomásfőnök.

A tárlat széles rétegnek szól és már most nagyon jó a fogadtatás. Sokan megállnak és megnézik. A kiállítás márciusig látható az állomáson, utána más tervek megvalósításába kezdenek: a szegedi Vasúttörténeti Alapítványnak minden évben van fotópályázata, ebből egy válogatást szeretne hasonló formában megvalósítani Tóth László. Hozzátette: minden félegyházi művész előtt nyitva az ajtaja, szívesen fogad ötleteket a tárlatokat illetően.

Végezetül elárulta, hogy a jövőben is gondolkodnak a Tourinform irodával hasonló együttműködésben, de a részletekkel később jelentkeznek.

Z. A.

             

Kövessen minket a Facebookon is!