Helyi hírek 2021. december 23. 17:30

Természettudományos siker a Móra gimnáziumban

Képgaléria
Természettudományos siker a Móra gimnáziumban
„Irány az űr!” elnevezéssel hirdetett Kárpát-medencei Űrkutatási csapatversenyt a magyarországi és a határon túli középiskolásoknak a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT).

A Móra Ferenc Gimnáziumból 10 csapat, azaz összesen 30 tanuló jelentkezett a megmérettetésre, a 9/A, 9/B, 9/C, 9/D, 9/E, 10/A osztályokból. A verseny igencsak komplex tudást igényel, ugyanis a kérdésekben megjelenik a fizika, kémia, biológia, matematika, földrajz, informatika, kiemelten a csillagászat és az űrkutatás.

Az első online fordulóra november 5-én került sor, ahol 7 csapatunk jutott tovább. A második forduló december 3-án zajlott, itt a villámkérdéseken túl már gondolkodtató, számításos feladatokkal is meg kellett birkózni. A diákok derekasan küzdöttek, iskolánkból 2 csapat került be a Kárpát-medence 33 legjobbja közé. A csapatok tagjai: Dorogi Sára, Kőfalvi Dorottya, Pál Zsófi és Fekete Hunor, Géró Milán, Szabó Gábor.

A felkészülés folytatódik, 2022. február 4-én mérik össze tudásukat újra a csapatok.

Nagy örömünkre iskolánk elnyerte a verseny különdíját, azaz 10 db „Arduino” robotautót, amelyeket december 16-án, a Neumann János Egyetem Informatikai Tanszékének munkatársai személyesen hoztak el Kiskunfélegyházára. Az átadáson túl egy rövid továbbképzést is tartottak a robotok programozásáról, illetve az oktatásban való használatukról.

A verseny szervezésében segítségemre volt Orgoványi Noé végzős egyetemi hallgató, a tanulók felkészítésében pedig Kámán Tamás és Pethő Károly kollégák.

Benséné Szabó Ágota
szervező tanár

Fotó: Sinkó Edit, Sári Bence
       

Kövessen minket a Facebookon is!