Helyi hírek 2014. október 29. 15:05 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Térfigyelő kamera vezetett a garázda férfi nyomára

Képgaléria
Térfigyelő kamera vezetett a garázda férfi nyomára
A Tiszakécskei Rendőrőrs parancsnoka a kamerafelvétel alapján felismerte a 22 éves gyanúsítottat. A nyomozás adatai szerint ismeretlen tettes 2014. október 27-én 22 óra 8 perckor Tiszakécskén, a Szolnoki út és a Béke utca kereszteződésénél lévő körforgalomnál virágokkal kirakott feliratból 300 tő árvácskát kitépett, majd egy közelben lévő telefonfülke ablakát a telefon kagylójával kitörte.

A tiszakécskei rendőrök azonnal megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását. Az adatgyűjtés során a város térfigyelő kamerarendszerének felvételeit is megtekintették a nyomozók, amelyen az elkövető cselekménye és ruházata is jól látható volt. A felvétel segítségével beszerzett személyleírás alapján Tóth Tibor rendőr őrnagy, a Tiszakécske Rendőrőrs parancsnoka, másnap délelőtt Tiszakécske külterületén felismerte és igazoltatta, majd előállította a garázdaság vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. László 22 éves lajosmizsei lakost.

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról is, hogy 2014. október 28-án hajnalban, egy ismeretlen személyazonosságú férfi egy tiszakécskei családi ház ajtaját berúgta, majd az ingatlanba bejutva levette a cipőjét. Az otthon tartózkodók kérdőre vonták az idegent, aki zavartan távozott a lakásból. A beszerzett információk alapján kiderült, hogy K. László volt az éjszakai hívatlan vendég a tiszakécskei házban, ezért magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult vele szemben.

A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően - gyorsított bíróság elé állítás céljából - őrizetbe vették a rendőrök.
 

Kövessen minket a Facebookon is!