Helyi hírek 2022. január 8. 16:00

Pályázz példaértékű pedagógusoddal!

Pályázz példaértékű pedagógusoddal!
Országos alkotói pályázatot hirdet középiskolás diákok számára az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) esszé és kisfilm kategóriában. A pályaművekben azokat a környezetükben élő vagy általuk ismert, 1-12 éves korú gyermekeket nevelő pedagógusokat mutathatják be a tanulók, akikre felnéznek és nagyra becsülik munkásságukat. A pályázati anyagok leadásának határideje: február 7., hétfő.
Országos, díjmentes pályázatot hirdet középiskolás diákok számára az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A pályázatra két életkori kategóriában jelentkezhetnek: a 9-10. és a 11-12. osztályos tanulók, kétféle műfajban. A főiskola várja azokat a saját alkotású esszéket vagy kisfilmeket, amelyekben középiskolás diákok – egyénileg vagy csoportosan – bemutatják az 1-12 éves gyermekeket nevelő pedagógusok munkájának szépségét. A beadott pályamunka alapfeltétele, hogy megszólaljon benne legalább egy aktív pedagógus.

A kisgyermekeket nevelő pedagógusok munkája minden korban az egyik legbecsülendőbb és legtiszteletreméltóbb társadalmi küldetés volt – ez ma is így van. A csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, a kicsikkel törődő szociálpedagógus mind a családok legféltettebb kincsei: a gyerekek gondozásában, fejlesztésében segítik a szülőket. Az Apor pályázatával szeretné felhívni a figyelmet munkájuk és személyes elhivatottságuk felbecsülhetetlen értékére.

Az írásbeli munkák megadott terjedelme 3-5 gépelt oldal (7500-12500 karakter szóközökkel) Pdf formátumban; a kisfilmek hossza 3-5 perc. A díjazás életkor és műfaj kategóriánként történik (3-3 helyezés) oklevéllel és 10, 20, illetve 30 ezer forint jutalommal.

A pályázati anyagokat február 7-én, hétfő 24 óráig lehet elküldeni – filmek esetében We Transfer felületen keresztül – a [email protected] e-mailcímre. Eredményhirdetés február 24-én, csütörtökön 10 órakor lesz az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci épületében.

A pályázattal kapcsolatos további technikai tudnivalók, feltételek az intézmény honlapján olvashatók: 
https://avkf.hu/palyazat-kozepiskolas-diakok-szamara.
            

Kövessen minket a Facebookon is!