Helyi hírek 2022. január 7. 08:00

Január 16-án zár a jégpálya

Január 16-án zár a jégpálya
Tavaly november 27-én, az első adventi hétvégén nyitott meg a kiskunfélegyházi jégpálya és január 16-án van lehetőség utoljára korcsolyázni ezen a télen – tudtuk meg Kordás Rolandtól, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. Az első szezon volt, amikor a város sajátjaként üzemeltethette a pályát.

Borítókép: Jégpálya Kiskunfélegyháza Facebook-oldala


Fotó: Z. A. 

Kordás Roland elmondta, hogy volt néhány hiányosság, amit a szezon elején pótolniuk kellett: pingvineket vásároltak a kezdőkre gondolva és a világítás kérdése is nyitott volt, amit szerencsére néhány nap után sikerült megoldani. Egy oszlopot telepítettek, ami pont annyi fényt ad, amekkora egy hangulatos korcsolyázáshoz szükséges.


Fotó: Jégpálya Kiskunfélegyháza Facebook-oldala

Az ügyvezetőtől megtudtuk, hogy nem volt elvárás a látogatottságot tekintve, eddig 4300 belépés volt, amiben az iskolások, akik kedvezményesen vették igénybe a pályát, nincsenek benne. Természetesen a cél a későbbiekben is az, hogy minél látogatottabb legyen a pálya. A diákok szerencsére örömmel vettek részt ezen a programon, sok intézmény testnevelés óra keretében adott lehetőséget ennek a sportnak.


Fotó: Jégpálya Kiskunfélegyháza Facebook-oldala

A jövőt illetően tervezik, hogy a kordont átépítik, hogy az teljesen zárt, így sokkal biztonságosabb legyen. A helyszínt illetően nem lesz változás. Marad a bevált helyen a városközpontban, ahol az adventi időszakban gyönyörű ünnepi fényár mellett hódolhatnak a korcsolyázás kedvelői szenvedélyüknek.

Z. A.
          

Kövessen minket a Facebookon is!