Helyi hírek 2022. január 8. 12:00

Folytatódik Kiskunfélegyházán az Életmentő üveg akció

Folytatódik Kiskunfélegyházán az Életmentő üveg akció
A nagy sikerre való tekintettel január 10. és 23. között folytatódik a DTkH Nonprofit Kft. Életmentő üveg elnevezésű adománygyűjtő kampánya Kiskunfélegyházán. A háztartásokban feleslegessé vált üvegekből befolyt összeget a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására ajánlja fel a társaság.

A DTkH Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., amelynek fő tulajdonosa Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, eredetileg a 2021. december 27. és 2022. január 3. közötti időszakra hirdette meg Kiskunfélegyházán Életmentő üveg elnevezésű adománygyűjtő kampányát.

– Hatalmas aktivitást mutattak a város polgárai, és a nagy sikerre való tekintettel felkért bennünket Kiskunfélegyháza önkormányzata, hogy hosszabbítsuk meg Életmentő üveg akciónkat. Örömmel teszünk ennek eleget, hiszen vállalatunk elkötelezett a fenntartható fejlődés megteremtése és támogatása iránt, és éppen a társadalmi felelősségvállalás, illetve a környezettudatos szemlélet, a szelektív hulladékgyűjtés és a hasznosítás népszerűsítésének a jegyében hívtuk életre adománygyűjtő kampányunkat – mondta el Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Életmentő üveg akció január 10. és 23. között folytatódik Kiskunfélegyházán, ahol ismét a korábbi négy helyszínen – a Fekete Pál sétányon, a korcsolyapálya mellett, a Mikszáth Kálmán utcai víztoronynál, továbbá a Halasi és Dózsa György utca, illetve a Nefelejcs és Platán utca sarkán – kialakított gyűjtőpontokon adhatják le a város lakói a háztartásokban feleslegessé vált üvegeket.

A térség, egyúttal Magyarország második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezúttal is vállalatcsoportjának tagjaival, a Csongrádi Víz- és Kommunális Nonprofit Kft.-vel, valamint az FBH-NP Nonprofit Kft.-vel közösen bonyolítja le nagyszabású üveggyűjtő kampányát. A befolyt összeget a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására, Kiskunfélegyháza önkormányzata számára ajánlják fel a társaságok.

A DTkH Nonprofit Kft. 2019 szeptemberében indította útjára Életmentő üveg elnevezésű akcióját, Kecskeméten. Az adománygyűjtő kampánnyal a vállalat a társadalmi felelősségvállalás mellett arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az üveg – kevesebb energia- és nyersanyag-felhasználással – száz százalékban hasznosítható, mégis az egyik legkisebb arányban visszagyűjtött csomagolási hulladék. Újbóli felhasználásával jelentősen csökkenthetők az előállítás okozta környezeti terhek és a szén-dioxid-kibocsátás. A társaság ugyanakkor azt is tudatosítani kívánja, hogy a környezet megóvása, a hulladékok minél nagyobb arányú szelektív gyűjtése és hasznosítása mindannyiunk közös érdeke és feladata.

A 2019-es Életmentő üveg akció során több mint hatszáz tonna üveg gyűlt össze, és a DTkH Nonprofit Kft. három darab félautomata defibrillátort adományozott Kecskemét város intézményei – a Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Kadafalvi Általános Iskola, valamint a Piac- és Vásárigazgatóság számára.

Az üveggyűjtési kampány 2021 áprilisában folytatódott: a Közösen egy zöldebb Kecskemétért! címet viselő akció eredményeként a szervezők három levegőtisztító készüléket vásároltak a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. részére.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!