Helyi hírek 2014. október 30. 15:30 Forrás: vezess.hu

Gondok vannak a kecskeméti Mercedesszel - zörög, zajos a CLA

Képgaléria
Gondok vannak a kecskeméti Mercedesszel - zörög, zajos a CLA
Egy befolyásos észak-amerikai fogyasztóvédelmi folyóirat az év legkevésbé megbízható járművei közé sorolta a Mercedes CLA-t










Miközben a Mercedes alig tud lépést tartani a kereslettel, annyira népszerű a kecskeméti gyártású, elsőkerék-hajtású CLA szedán, a Consumer Reports című, elismert szakkiadvány felmérése szerint súlyos gondok vannak az autó érzékelhető és összeszerelési minőségével. A felmérés szerint a tulajdonosok az átlagosnál többet panaszkodnak motorhibára, gondok vannak az audiorendszerrel, problémás az elektromos hálózat, és ami a legszomorúbb, az egész autó nyikorog és zörög. Mindez jóval átlag alatti pontszámot eredményezett a Mercedes legkisebb négyajtósa számára.

Ha ez nem volna elég, a Consumer Reports saját tesztjén is lehúzta a kecses szedánt: egyenetlen teljesítményleadás, zajos utastér, pocsék kilátás és nehéz beszállás rontotta a vezetési élményt. Ezen panaszok egy része mondvacsinált, hiszen a kupés formavilág és a visszafogott méretek párosítása törvényszerűen a helykínálat rovására kell, hogy menjen, ám a minőségi kifogásokra nehéz elfogadható magyarázatot találni.

Funkcionális és minőségbeli problémákról panaszkodnak a tulajdonosok

A CLA olyan modellekkel osztozik a szamárpadon, mint a tulajdonosok életét fedélzeti szórakoztató rendszerével és hajtásláncával megkeserítő Fiat 500L vagy a Jeep Cherokee, amelynek új fejlesztésű, kilencfokozatú automata sebességváltója annak ellenére is problémákkal terhes, hogy a Fiat-Chrysler elhalasztotta bevezetését, éppen a végső finomítások elhúzódása miatt. Szintén rosszul szerepel a Ford Fiesta, amelyet automata sebességváltója katapultált a lista végére.

A CLA-t kizárólag Kecskeméten gyártja a Mercedes, innen exportálják azt a világ minden szegletébe. Eddig több mint 100 000 példányban talált gazdára az autó, minden negyediket az Egyesült Államokban adtak el. Az üzem egyébként a hetekben érte el a negyedmilliós termelési mérföldkövet; a jubileumi modell (alább) egy japán exportra szánt CLA 45 AMG volt.

(A nyitóképen az eladási listákat világszerte vezető, a Consumer Reports által vizsgált és kifogásolt CLA 250 modell látható.)
 

Kövessen minket a Facebookon is!