Helyi hírek 2022. január 12. 08:00

Tovább gazdagítanák Félegyháza sportéletét

Tovább gazdagítanák Félegyháza sportéletét
2022-ben több országos jelentőségű sportesemény helyszíne lesz a városi sportcsarnok. Erről Iványi Ferenc, a Félegyházi Termál Parkfürdőt és a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokot összefogó programiroda vezetője beszélt, amikor az elmúlt év eredményeiről és a közeljövő terveiről kérdeztük.

Borítókép: archív

– Diákolimpiai országos döntőnek és egy Európa-bajnokságnak is helyet ad idén a sportcsarnok. Míg néhány évvel ezelőtt aligha kaphatta volna meg a sportlétesítmény egy-egy verseny, vagy mérkőzés lebonyolításának lehetőségét, mára a régió kosárlabda-utánpótlás mérkőzéseinek első számú központjaként tartják számon – fejtette ki a programiroda vezetője, aki hozzátette: a jótékonysági rendezvények szervezésére is nagy hangsúlyt fektetnek, rendszeresen helyet adnak véradásoknak és egyéb karitatív programoknak is.

Idén is szeretnének megragadni minden sportot, kultúrát, sportkultúrát támogató pályázati lehetőséget, és azt a kulturális missziót is folytatni kívánják, amit az elmúlt években alapoztak meg. Egyebek mellett egy paravánrendszert alakítottak ki, teret adva a helyi képzőművészek alkotásainak bemutatására. Ennek sikerén felbuzdulva a jövőben is szeretnék a sportcsarnok folyosóját színesebbé tenni rendszeres tárlatokkal.

Az eddig elért eredményekről szólva Iványi Ferenc emlékeztetett a több intézmény és a helyi lakosság összefogásával megvalósult sporttörténeti tárlatra, amely a sportcsarnok állandó kiállításaként mutatja be legendás edzők, testnevelők életújtát. Tavaly egy támogató segítségével felújították a sportcsarnok parkjában elhelyezett olimpiai emlékoszlopot, és kialakítottak egy 50 négyzetméteres, bérelhető mozgásstúdiót is. Várják a sportolni vágyókat kondi-, kardió- és fitnesztermükbe is.

Az elhangzottakat Simon Zoltán sportszervező azzal egészítette ki, hogy többek között egy városismereti kerékpáros program ötletgazdájaként és az április végére tervezett, első Vadász László Sakk Emlékverseny megrendezésével szeretnék idén tovább gazdagítani Kiskunfélegyháza sportéletét.

V. B.
      

Kövessen minket a Facebookon is!