Helyi hírek 2022. január 15. 08:00

Mozgásfejlesztő és játékeszközökre fordítják a szilveszteri futás bevételét

Mozgásfejlesztő és játékeszközökre fordítják a szilveszteri futás bevételét
770 ezer forint gyűlt össze a 2021-es XXX. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futásán, a Rollsped-futamon. A szervezők elmondták, hogy az eddigi évek legtöbb bevételét hozta az esemény és a támogatók száma (43) is igen jelentős volt. A sporteseményre a környező városokból is érkeztek: Csongrádról, Szentesről, Kecskemétről, Kiskunhalasról. A verseny legidősebb futójaként, Tabajdi József is tiszteletét tette a mezőnyben, aki túl a 80. életévén is szívesen vesz részt hasonló eseményeken.

Az óvodás korosztályt tekintve is örvendetes volt a nagy létszám, hiszen így lehetővé tette, hogy két csoportra oszthatták a gyermekeket a szervezők. A futásokat évek óta megelőzi egy rajzpályázat, amit az óvodás korú gyermekeknek írnak ki, és amelynek a legjobb alkotásai a futók pólóit díszítik minden alkalommal.

Néhány évvel ezelőtt született meg az ötlet és utána az együttműködés, amely értelmében a félegyházi ovisok rajzpályázat keretén belül kapcsolódnak a hagyományos szilveszteri futáshoz – tudtuk meg Csernus Krisztinától, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetőjétől.



Hozzátette: nagy siker volt a rajzkiállítás, amit idén a Béke-téren csodálhatott meg a közönség, és ami egy üde színfoltja volt a félegyházi adventnek. Úgy érzi, hogy a Jogging Plus Sportegyesület nagyon komolyan áll a szponzorok felkutatásához és a támogató magánszemélyek, cégek is lelkesen segítik a rendezvényt, ezáltal az óvodákat.  Bízik benne, hogy ez az együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy az óvodás gyermekek és szüleik kimennek és részt vesznek egy ilyen városi futóversenyen.

Elmondta, hogy az évről-évre érkező, a futásból befolyt összeget nagy örömmel fogadják, hiszen mindig van mire fordítani az óvodákban. Nagyon nagy segítség, amelyből elsősorban a mozgásfejlesztő eszközöket és játékeszközöket vásárolnak, mert ezekből van a legtöbbször szükség cserére, pótlásra, beszerzésre. Arányosan osztják el az óvodák között idén is az összeget, nincs olyan csoport, aki nem részesülne belőle – tette hozzá.

Z. A.
          

Kövessen minket a Facebookon is!