Helyi hírek 2022. január 16. 08:00

Anyatejes táplálást segítő csoport alakult

Képgaléria
Anyatejes táplálást segítő csoport alakult
Megalakult az Aranyhold anyatejes táplálást segítő csoport Kiskunfélegyházán. A közösség célja, hogy támogassák a kötődő nevelést, az anyatejes táplálást, és a természetes szemléletű babagondozást.

Gyermekkacajjal, babaillattal telt meg a Móra Ferenc Művelődési Központ 220-as terme január 14-én, délelőtt. A fali dekorációval, babzsákfotellal, szivacsokkal, játékokkal, valamint egy pelenkázó szekrénnyel komfortossá tett szoba lesz az állandó helyszíne a baba-mama közösségnek, amelynek vezetői: dr. Sinkó Melinda orvos, pszichoterapeuta, laktációs szaktanácsadó, Nagyné Tapodi Tímea háromgyermekes édesanya, Kiss Veronika védőnő, önkéntes segítő, valamint Szunyiné Kis Anita dúla, önkéntes segítő.

A szakemberek elmondták, hogy szeretnének egy olyan csoportot működtetni, ahol az anyukák kötetlenül beszélgethetnek, tanácsot kérhetnek egymástól, jól érezhetik magukat egy összetartó társaságban.

Dr. Sinkó Melinda, szakmai vezető a következőképpen látja a csoport jövőbeni szerepét az anyatársadalomban: – Jó érzés volt látni, hogy ilyen sokan eljöttek a csoportba, és hogy már az első alkalommal fontos témákról tudtunk beszélgetni. Amióta rálátásom van a szoptatás helyzetére, ami már majdnem 20 évet ölel fel, látok javulást a szakemberek tudásában és hozzáállásában, de a társadalmi megítélése még mindig nem éri el azt a szintet, amit ez a természetes folyamat indokolna. A szoptatás csak úgy tud jól működni, ha a baba-mama párost, mint a hagyma burkai, úgy védelmezi a szűkebb-tágabb társadalmi közeg. A baba-mama csoport is egy lehet a hagyma burkai közül, ami képes tényleg közösségként működni, és valós támogatást nyújtani ennek a sérülékeny folyamatnak – mondta el a szakember.

Az alkalmakat kéthetente tartják a művelődési központban, ahol a tápszeresen táplált babák anyukáit, valamint a kismamákat is nagyon szívesen látják. Bővebb információ Szunyiné Kis Anitától kapható a 76/466-843-as telefonszámon.

V. B.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!