Helyi hírek 2014. október 30. 12:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kollégája bankkártyáját használta

Kollégája bankkártyáját használta
Kollégájától előbb ellopta bankkártyáját, azután felhasználta és a felvett készpénzt megtartotta az a marcali férfi, akinek ügyében most vádemelési javaslattal él a rendőrség.

A gyanú szerint H. Gábor 2014 nyarán Baján dolgozott munkatársaival, ahol közös szálláson is együtt laktak. Július 19-én virradóra a marcali férfi - miután egyik kollégája elment dolgozni - a záratlan szobájában hagyott övtáskájából ellopta bankkártyáját, és az ahhoz tartozó, a kártya mellett tartott PIN kódot.



Ezután a városba ment, ahol a megszerzett bankkártyát felhasználva, rövid időn belül különböző bankautomatákból több alkalommal, több mint 140.000 forint készpénzt vett fel.

A férfi miután visszatért a szállásra a bankkártyát a sértett övtáskájába visszahelyezte. A gyanútlan kolléga csak később vette észre, hogy valaki jogosulatlanul használta a kártyát. A nyomozás során beszerzett adatok és információk alapján hamar a 42 éves férfira terelődött a gyanú, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte.

Vele szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. Az ügy vizsgálata a napokban fejeződött be, a keletkezett iratokat a rendőrök vádemelési javaslattal küldik meg a Bajai Járási Ügyészségre.

Fotó: illusztráció
 

Kövessen minket a Facebookon is!