Kultúra 2014. október 30. 14:00

Találkozzunk a könyvtárban!

Képgaléria
Ez volt a hívó mondat ebben az évben az Országos Könyvtári Napok programsorozatának, amelyhez idén is valamennyi korosztály igényére figyelő rendezvényekkel csatlakozott a félegyházi városi könyvtár. Az intézmény szolgáltatásait népszerűsítő események között szerepeltek játékos összejövetelek, novella felolvasó est, kiállítás, kézműves foglalkozás gyermekeknek , és a város idős gondozottjaival való találkozás is. A záró rendezvényen került sor a „Legyen ön az év olvasója 2014-ben!” címmel meghirdetett olvasásnépszerűsítő felhívás eredményhirdetésére.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2010-ben indította el az „Év Olvasója” sorozatot, amellyel évről évre szeretné kifejezni megbecsülését mindazoknak, akik hűséges látogatói a bibliotékának, illetve azoknak, akik ebben a rohanó világban rendszeresen járnak könyvtárba, olvasnak könyveket, részt vesznek a gyermek és felnőtt programokon.

Az „Év Olvasócsaládja” címet idén a Németh család érdemelte ki. Az „Év Betűbölcsise” Zsibrita Lilla, az „Év Gyermekolvasója” Ballabás Eszter, az „Év Könyvtári Segítője” Lantos Szabolcs lett. Az „Év Olvasója” címért járó oklevelet és ajándékot Szántai Mária vehette át. A díjazottakat a Kiskunfélegyházi Művészeti Iskola tanárainak és növendékeinek zenés műsora köszöntötte.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!