Petőfiszállás 2022. január 22. 16:00

Ezt jól kifőzik...

Ezt jól kifőzik...
Az új év sok feladatot tartogat a petőfiszállási főzőkonyha számára, ugyanis az előzetes tervek  szerint várhatóan több rendezvényt szerveznek a településen, mint tavaly. Jelenleg naponta több mint 500 adag meleg ételt szállítanak ki, emellett 55 óvodásnak, 102 diáknak és 85  szociális étkezőnek főznek. 



Tápay Tünde élelmezésvezető arra törekszik a heti menü összeállításában, hogy olcsó, de jó minőségű egészséges és változatos étel kerüljön az étlapra. Az egészséges táplálkozás ugyanis rendkívül fontos, ami ott kezdődik, hogy több friss gyümölcs és zöldség, valamint hal, szárnyas kerül az asztalra, és a szénhidrátbevitel csökkentése mellett a sok cukrot, sót és állati zsírt tartalmazó élelmiszereket is  megpróbálják visszaszorítani. A helyes étrend nemcsak a közérzetet, de az életminőséget és az egészségi állapotot is javítja.



A mindig friss alapanyagokat többnyire a helyi termelőktől szerzi be a konyha. Mivel a járványhelyzet továbbra is fennáll, szigorított higiéniai szabályok mellett folyik a napi munka, nagy hangsúlyt fektetve a rendszeres fertőtlenítésre, hogy megóvják ellátottjaik és dolgozóik egészségét. Az ételt továbbra is egyszer használatos dobozokban szállítják ki.

A településen működő szociális intézményben lakók igényeit kérdőív formájában mérik fel, amit a  közeljövőben végeznek el.
             

Kövessen minket a Facebookon is!