Helyi hírek 2022. január 22. 12:00

Megszokott januári kínálat a félegyházi piacon

Megszokott januári kínálat a félegyházi piacon
Ahogyan évek óta, úgy idén is visszafogott a kereslet és a kínálat is januárban a félegyházi piacon. A megvásárolható termékek ilyenkor korlátozottak, ennek ellenére mégis sokkal gazdaságosabb itt beszerezni azokat. A zöldségek között a karalábé, káposzta, karfiol, zeller, répa, gyökér, retek, míg a gyümölcsök tekintetében inkább az alma dominál.



Antal Tibor három almafajtáját kínálja a piacon: Idared, Jonagored és Golden fajtájú gyümölcsei vannak, amelyekből állítása szerint még háromhavi tartaléka van. Nála 280 forintért kapható kilogrammonként a szép, egészséges alma. Körte is szerepel a kínálatában, 500 forintért és zöldségek is kaphatók a standján.



Ha mákos vagy diós finomságokat szeretnénk készíteni, januárban is mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, hiszen ezen alapanyagok sem lettek olcsóbbak karácsony óta. A mák kilogrammonkénti ára 2000 és 2400 forint között van, míg a dió 4000 és 4800 forint között van.



A téli csemegék között megtalálható a piacon a sütőtök elkészítve, különböző méretekben. Azoknak is érdemes barátkozni ezzel az étekkel, aki esetleg nem tervezték megkóstolni soha, mert rendkívül hasznos tápanyagokat tartalmaz, ezáltal támogatja szervezetünket. Rostban gazdag, alacsony kalóriatartalmú (természetesen csak akkor, ha nem kristálycukorral szórjuk meg), magas antioxidáns tartalma hozzájárul az immunrendszerünk támogatásához és még a látásunkat is megvédi. Ha pedig kimarad belőle egy kevés, akkor a hölgyek arcápolóként is hasznosíthatják. Negyed csésze sütőtökpürét 1 tojással, 1 evőkanál mézzel és egy evőkanál tejjel kikeverve tápláló arcmaszkot kapunk, ami a télen megviselt bőrünknek kifejezetten jót tesz.

Z. A.

                 

Kövessen minket a Facebookon is!