Helyi hírek 2022. január 22. 10:00

Sikerrel debütált a Rózsa Sándor elveszett kincse táncjáték

Képgaléria
Sikerrel debütált a Rózsa Sándor elveszett kincse táncjáték
Kasztel Antal, Rózsa Sándor elveszett kincse című ifjúsági zenés táncjátéka debütált január 21-én, pénteken, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A darabot a Padkaporos Táncegyüttes és Gulyás László Vándormuzsikus mutatta be, Rónaszéki Gábor plébános és a táncosok szüleinek közreműködésével. A zenét Patyi Zoltán és zenekara szolgáltatta. A program a magyar kultúra napját köszöntő programsorozat záró epizódja volt a városban, amit a várakozást is meghaladó érdeklődéssel fogadott a közönség.

A szerző – aki főállásban a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai oktatója – szabadidejében foglalkozik többek között vers és táncjáték-írással. A produkció koreográfusa Kátai Tibor.

A Rózsa Sándor elveszett kincse a Covid utáni helyzetről szól, amikor a lakosság elvesztette érdeklődését a néptánc iránt. A gyerekek egy kincs felkutatásával próbálnak pénzhez jutni, és megmenteni a csoportot, valamint a néptáncot.

Mivel a pénteki bemutatóról sokan lemaradtak, február 4-én újra bemutatják a darabot a Móra Ferenc Művelődési Központban. Megtekinteni akkor is ingyenesen, de előzetes regisztrációval lehet.
                   
Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!