Kultúra 2022. január 24. 12:00

Átadták a Hungarikum Kiállítóházat Lakiteleken

Képgaléria
Átadták a Hungarikum Kiállítóházat Lakiteleken
A magyar kultúra napján adták át a Hungarikum Kiállítóházat Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben. Az épületben a magyarság csúcsteljesítményeit, a magyar értékeket mutatják be. Hungarikumokról, magyar tudósokról, feltalálókról és találmányaikról kaphat képet a látogató.

Borítókép és további fotók: Ujvári Sándor

Nagy István agrárminiszter az átadási ünnepségen elmondta: ma már 83 hungarikum, 142 kiemelkedő nemzeti érték, ezeregyszáznál is több települési és tájegységi értéktár, mintegy 10 ezer települési érték, 19 megyei értéktár és csaknem 2 ezer megyei érték szerepel a nyilvántartásokban. 

A planetáriumnak is otthont adó Hungarikum kiállítóház átadásán az agrárminiszter mellett köszöntőt mondott V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos, prof. Dr. Paládi-Kovács Attila professzor és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója.  Az épületet megszentelte és megáldotta Bagi Ferenc, Lakitelek római katolikus plébánosa, Kókai Géza, Lakitelek református lelkipásztora, valamint Juhász István unitárius püspök.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!