Helyi hírek 2022. január 30. 10:00

Körkérdés: Mindenki várja az új parkolókat a piac környékén

Körkérdés: Mindenki várja az új parkolókat a piac környékén
A 2022-es év egyik legjelentősebb fejlesztési terve Kiskunfélegyházán a Béke-téri piac térségének megújítása. A beruházások során 54 férőhelyes személygépkocsi és kistehergépkocsi-parkoló épül, felújítják a Pázmány utcát és járda épül az Oskola utcán. Körkérdésünkben azt kérdeztük a félegyháziaktól, hogy mit várnak a változástól.

Kacziba Rókusné (67)
– Nem tudok korán érkezni a piacra, mert a tejtermékeket reggel tudom csak előkészíteni az eladásra. Mire ideérek, már foglalt az összes parkolóhely. Kénytelen vagyok jóval távolabb megállni, kipakolni, de ez nem tesz jót a termékeimnek, legfőképpen a melegebb időjárásban. Véleményem szerint óriási szükség van a parkolók számának bővítésére, mert piaci napokon zűrzavar uralkodik a környéken. Ameddig nem lesznek készen a felújítással, én abban látnám a megoldást, ha nagyobb belátással lennénk egymásra, és mindenki körültekintőbb lenne a parkolás módját illetően.





Pintér István (64)

– Örülök a fejlődésnek! Eladóként is sokkal egyszerűbb lesz be- és kipakolni a közeli parkolóhelyek miatt, és a vásárlóknak sem kell messzire menniük a teli kosárral, szatyrokkal. Nagyon várom már, hogy elkészüljön!





Antal Tibor (61)
– Nagyon örülök a felújításnak, mert termelőként számos kellemetlen helyzet adódik abból, hogy nem tudunk a közelben megállni és kipakolni. Nyáron sokszor már hajnali kettőkor el kell jönnünk otthonról, mert ha később érkezünk, esélyünk sincs a közelben leparkolni, ahonnan bonyolult az árut elhozni magunkkal. Nekem is van húzós kocsim, amire felpakolva könnyebb a közlekedés, de be kell látni, hogy a gondokra megnyugtató megoldást csak további parkolóhelyek kiépítése hozhat.





Lázár Angéla (35)
– Természetesen nagyon örülök, hogy a piac környéke fel lesz újítva, mert ettől élhetőbb lesz a városunk. Tisztában vagyok azzal is, hogy ameddig folyik a beruházás, kicsit hátráltatva leszünk a közlekedésben. De úgy gondolom, hogy ennyi áldozatot mindannyiunknak megér, hogy utána kényelmesebb lesz minden. A környéken lakóknak is egyszerűbbé válik a napi közlekedés és biztonságosabb lesz az idősebbek számára is.





László József (73)
– Nagyon időszerű már ez a felújítás, mert a járdák megrongálódott burkolatai balesetveszélyesek, a parkolók hiánya miatt pedig – mivel csak távol tudok megállni – nagyon sok időbe telik a bevásárlás. Várom már, hogy elkészüljön a parkolóudvar.





Drozdik Béla (76)
– A parkolóhelyek bővítését és az utcaszakaszok felújítását én is pártolom, mert mozgásomban korlátozottként nehéz a közlekedés, bevásárlás, vagy ha nagyon ritkán én magam is árulok, körülményes a kipakolás. Jelenleg nincs elegendő számú megállóhely. Arról nem beszélve, hogy csupán néhány mozgáskorlátozottaknak kialakított parkolóhely van a környéken, így ha nem érek ki elég korán, csak jóval messzebb tudom lerakni a kocsimat.





Csenki Jánosné (67)
– Tejtermékeket szoktam hozni a piacra, amivel körülbelül fél nyolcra érek ki. Ez már nagyon késői időpont parkolni, mert ilyentájt rengetegen szeretnének a környéken megállni. Előbb azért nem tudok jönni, mert reggel kell megfejni a tehenet, és előkészíteni a friss árut. A nagy melegekben a szállítás és a tárolás is bonyolult, hiszen nagyon gyorsan romló ételről beszélünk. Könnyebb lesz az életünk, ha befejeződnek a felújítások.

V. B.
                                    

Kövessen minket a Facebookon is!