Helyi hírek 2022. január 28. 18:00

Játszva tanulnak a gyermekek a Százszorszép Óvodában

Képgaléria
Játszva tanulnak a gyermekek a Százszorszép Óvodában
Fejlesztőeszközöket adtak át január 28-án, a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvodában. Az átadón részt vettek Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek is. A talpasösvény, zenélő kerítés, kültéri mászófal és sportudvar, a bogárhotel, a függőkert és magaságyások, valamint a médiakuckó után most fejlesztőfalat vehettek birtokban az óvodások az épület földszintjén, ami minden korosztály számára használható. Az emeleten mászófalon és egyensúlyozó kötélen tehetik próbára ügyességüket. A mászófal Fábián József testnevelő szakmai irányításával, Losonczi Máté segítő hozzájárulásával valósulhatott meg, a teljes kivitelezésben az óvoda munkatársai segítettek.

Fricska Gyöngyi, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettese elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy évről-évre újdonságokkal kedveskedhetnek az óvodásoknak és szüleiknek. Idén sem történt ez másként. A kültéri mászófal után, Lantos Szabolcs óvodai munkatárs ötlete alapján, kihasználva az épület adottságait, sikerült létrehozni egy beltéri mászófalat is. Fontos ez azért – többek között –, mert az időjárás viszontagságai nem korlátozzák a gyerekeket a mozgásos tevékenységekben.

A mászófal mellett a földszinten helyet kapott egy fejlesztőfal, ami mindamellett, hogy nagyon hasznos a kicsik számára, szemet gyönyörködtető és kiválóan dekorálja az óvoda auláját. Fricska Gyöngyi elmondta, hogy az átadott eszközök fejlesztési területei nagyon sokfélék és széleskörűek: javítják a szem-, kéz-, lábkoordinációt, az írásmozgást, a finommotorikát, fejlesztik a figyelmet, a gondolkodást, edzik a türelmet, a fegyelmet és a közösségi magatartást. Hozzátette: a költségeket szakmai keretből illetve az alapítványi bevételükből finanszírozták. Bár évről-évre igyekeztek duzzasztani az alapítványi keretet, mára mégis jelentős részét felhasználták. A vezető bízik abban, hogy idén már sikerülhet megszervezni alapítványi báljukat, amelynek időpontját a tavaszi időszakra tervezik.

Z. A.


Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!