Program 2022. február 1. 08:00

Megismétlik a nagysikerű Rózsa Sándor táncjátékot

Megismétlik a nagysikerű Rózsa Sándor táncjátékot
Második táncjátékát írta Kasztel Antal, Rózsa Sándor elveszett kincse címmel. A darabot január 21-én, pénteken, a magyar kultúra napja alkalmából láthatta először a közönség a Móra Ferenc Művelődési Központban. A nagy sikerrel megtartott előadásról azonban sokan lemaradtak, így a szervezők egy pótelőadással kedveskednek február 4-én, pénteken. Közreműködik Rónaszéki Gábor plébános és a táncosok szülei, zenél Patyi Zoltán és zenekara. A belépés díjtalan, de előregisztrációhoz kötött. A regisztrációs jegy átvehető a Móra Ferenc Művelődési Központ információs pultjánál.

Borítókép: Fantoly Márton

Kasztel Antal, aki a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai oktatója, szabadidejében verseket ír, bőrből készült tárgyakat alkot, táncol és táncjátékot ír. – Pedagógus vagyok, ebből élek. A tánc, az írás, a bőrrel foglalkozás kicsit több, mint hobbi – mondta szerényen Antal, aki vitézi címe mellett számos elismeréssel is büszkélkedhet(ne).

A Rózsa Sándor elveszett kincse arról a nehéz, Covid utáni helyzetről szól, amikor a lakosság elvesztette érdeklődését a néptánc iránt. Ezt a gyerekek nagyon szomorúnak tartják és elhatározzák, hogy megmentik a csoportot. Ehhez viszont pénzre van szükség. Ekkor találja meg a fiatalokat egy történet, amit Gulyás László Vándormuzsikus mesél nekik Rózsa Sándor utolsó rablásáról és a lehetséges kincsről. Kutatni kezdenek a vagyon után, hogy megmentsék a csoportot és a néptáncot.

                  

Kövessen minket a Facebookon is!