Helyi hírek 2022. február 2. 08:00

Optimistán néznek a kihívások elé a félegyházi cégvezetők

Optimistán néznek a kihívások elé a félegyházi cégvezetők
Pozitívan látják a jövőt és tele vannak tervekkel az általunk megkérdezett félegyházi vállalkozások képviselői. Az elmúlt időszak nehézségei mindannyiukat érintették, ennek ellenére sikerült megújulniuk és talpon maradni. Volt, aki a gépparkját bővítette, más egy újabb képzéssel tágította ismereteit, és akadt olyan is, aki három gyermek után tért vissza a munka világába.

Mérnöki szemlélettel



Molnár Sándor, az ILST-Hungary Kft. fejlesztőmérnöke, egyedi technológiai újításokkal tenné élhetőbbé a jövőt.

– A világ megtorpanását okozó koronavírus-járvány bennünket is nehéz helyzet elé állított, de a mérnöki szemléletünk segített gyorsan felülkerekedni ezen. A legfőbb kérdés, ami jelenleg izgat bennünket, hogy miként tudjuk a világ javára fordítani a szakértelmünket. Kollégáinkkal sikerült egy olyan légfertőtlenítő technológiát továbbfejleszteni, ami a belső terek levegőjét UVC LED fény alkalmazásával képes fertőtleníteni. Ezeket a berendezéseket légtechnológiai rendszerekbe tudjuk beépíteni, ami csírátlanítja a helyiségek levegőjét, biztonságosabbá teszi azokat a tereket, ahol tömegesen tartózkodnak emberek. Így például egészségügyi, vagy tanintézményekben optimális a használatuk. Felépítettünk egy óriási porfestő üzemet is. Ez főként a mérete miatt kínál egyedülálló lehetőséget, itt ugyanis akár, kis túlzással, egy egész kamiont le tudunk festeni. Itt felületkezeljük továbbá az általunk gyártott lámpatestek tartóoszlopait is. Beszereztünk több 3D-s tervezésre, digitalizálásra, nyomtatásra alkalmas gépet is, amelyekkel fejlesztéseinkhez előnyt és további munkalehetőséget is nyújthatunk a már nálunk dolgozó, vagy hozzánk jelentkező szakembereknek. Szeretnénk, hogy cégünkre továbbra is úgy gondoljanak szakmai körökben, mint ahol a mérnöki tudás kiteljesedhet. Uniós pályázatból, illetve önerőből folyamatban van egy 6 tengelyes vízsugárral vágó berendezés megvásárlása is, amivel szinte bármilyen alapanyagot könnyen tudunk vágni, megmunkálni, használatával csökkenteni tudjuk a külsős vállalkozók bevonását.

Több lábon állva



Dr. Sasiné Albrecht Melinda kozmetikus a továbbképzések elvégzésében látja a megújulás lehetőségét.

A világjárvány kitörését követően arra az elhatározásra jutottam, hogy ezt a várhatóan nehéz időszakot szakmai fejlődésre, tanulásra használom fel. Jelentkeztem a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara mesterképzésére, ahol mesterlevelet szereztem. Többéves gyakorlatom ellenére a képzés sok pluszt adott, és feljogosít arra, hogy tanulót fogadhassak magam mellé. Számos online tanfolyamon is részt vettem, amiket a nagy kozmetikai cégek kiváló oktatói tartottak. A szakma két területét érzem a szívemhez nagyon közel, az anti-aging (bőrfiatalítás) és problémás bőrök kezelését, szépítését, valamint a sminkelést. Beszereztem egy hidroabráziós (ultrahangos hámlasztó) gépet is, valamint új kezelési, bőrmegújító rendszert, amely ugyancsak a vendégek kedvence lett. A legkisebbekre is gondolva, elvégeztem egy fülbelövő tanfolyamot. Ezzel a módszerrel minimalizálhatjuk a fájdalmat, a stresszt, valamint olyan ékszer kerül a fülbe, ami antiallergén, és zárt rendszere miatt teljesen steril.

A Covid-járvány megtanított minket arra, hogyan védekezhetünk a kórokozók ellen a tőlünk telhető módon. Osztrák ajánlások alapján a szalonban automata érintés nélküli kézfertőtlenítőt és hőmérsékletmérőt üzemeltetek a vendégek biztonsága érdekében. Az érinthető felületeket, eszközöket pedig külön protokoll szerinti szerekkel fertőtlenítem minden vendég előtt és után.

Úgy gondolom, hogy a Covid miatti zártabb világban még inkább szükség lett a kozmetikusok munkájára, hiszen ez a szolgáltatás a kikapcsolódás, szépülés, feltöltődés helyszíne, ami még mindig könnyen elérhető a pihenni vágyó hölgyek, vagy akár urak számára. 

Újrakezdés a család mellett



Szűcs Barbara fodrász, a harmadik gyermeke megszületése után építi tovább a karrierjét.


– Sok akadályt kellett leküzdeniük a vállalkozóknak az elmúlt években, amelyek egy része a járvánnyal volt összefüggésben. Ezzel együtt is sikeresnek mondhatom a tavalyi évemet szakmai és a magánéleti szempontból is: a szalonom kollektívája két munkatárssal bővült, akik tekintélyes vendégkört alakítottak ki maguknak, ameddig én nem vettem részt a napi munkában. Mivel nemrégiben született egy kisbabánk a két fiunk mellé, a szakmai kibontakozásom csak lépésről lépésre történik meg. Szeretném az általam használt professzionális termékeket forgalmazó cég továbbképzéseit igénybe venni, valamint lehetőségeimhez mérten modernizálni az eszközeimet. Tervezem a szalonomat is otthonosabbá tenni, hogy megszépülve és lelkileg feltöltődve térhessenek haza tőlünk.

V. B.
             

Kövessen minket a Facebookon is!