Helyi hírek 2022. január 29. 16:00

Lassan visszatérnek a rajongók a félegyházi moziba is

Lassan visszatérnek a rajongók a félegyházi moziba is
Pozitívan látja a 2022-es évet Reményi Richárd, a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője. Idén lesz 8 éve, hogy újranyithatott általa a félegyházi mozi, ahol a kezdeti időszakban többször rendeztek Moziünnepet. Ezt a szokást szerette volna visszahozni, amikor január 27. és február 2. között újra meghirdette a népszerű eseményt. A program lényege, hogy nem a legfrissebb, egy-két hónapos, nagysikerű filmeket újra műsorra tűzik, jelentős jegyárkedvezménnyel.

Az üzemeltető elmondta, hogy a jelenleg érvényes jogszabályok szerint a moziba érkezéskor maszkot kell viselni, amit a teremben – amikor eszik, iszik a vendég – természetesen levehet.



Kérdésünkre a mozi üzemeltetője elmondta, hogy a 2021-es év felét „elvitte” a vírus. Júniustól nyithattak ki, így az év gazdaságilag, üzletileg gyakorlatilag értékelhetetlen volt. Ráadásul a nyitás után a mozit csak védettségi igazolvánnyal lehetett látogatni, ami a nézők számát ugyancsak kedvezőtlenül befolyásolta. Amikor a védettségi kártyás ellenőrzést eltörölték, a látogatók száma megduplázódott.

Mindezek ellenére a 2022-es kilátásokat pozitívan látja Reményi Richárd. Bízik abban, hogy enyhülni fog a pandémia, és nem lesz újabb lezárás, szigorítás. Mint elmondta, az év tele lesz jó filmekkel: februárban érkezik az Uncharted, a Halál a Níluson, decemberben pedig látható lesz a várva várt Avatar 2 is. Úgy véli, hogy ezek a nagy vásznat és nagy hangot igénylő szuperprodukciók összehozzák majd a mozirajongókat.

Z. A.
               

Kövessen minket a Facebookon is!