Program 2022. február 3. 08:00

Kultúrsarok – Együtt az élet hullámain

Kultúrsarok – Együtt az élet hullámain
A Házasság hete programsorozatot két évtizeddel ezelőtt hirdették meg Angliában amiatt, hogy Valentin-nap környékén felhívják a figyelmet a család és a házasság fontosságára, a hozzájuk köthető értékek megismerésére és ápolására. A Magyarországon 2008 óta létező kezdeményezés idén február 13. és 20. között valósul meg itthon, amelyhez kapcsolódva a Móra Ferenc Művelődési Központ is számos programmal várja a kedves érdeklődőket.

Február 12-én, szombaton 14 órakor kezdődik a Párok útja című szerelmi kalandtúra. A program során a párok Félegyháza gyönyörű tereit és parkjait járhatják végig, miközben feladatok segítségével újra felidézhetik kapcsolatuk édes emlékeit és megtervezhetik jövőbeli céljaikat. A kalandtúrát ajánljuk mindazok számára, akik mélyebben szeretnék megismerni szerelmük természetét és mozgatórugóit. A kihívást teljesítő párok ezután részt vehetnek a 18 órakor kezdődő nyereményjátékban, vagy kikapcsolódhatnak a Társasjáték klub keretében.
 
Február 14-én, hétfőn 18 órakor Pál Feri atya tart előadást Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig címmel. Az előadás elsősorban a célok elvesztéséről és újrafelfedezéséről szól, arról, hogyan birkózzunk meg a bizonytalansággal és a stresszel. Gondolatai mindenki számára értékesek lesznek, akik valaha is érezték már magukat talajvesztettnek ebben a rohanó világban. A nagyszínpadi előadásnál egy fokkal családiasabb hangulatot szeretne elérni február 16-án, szerdán 17 órakor dr. Sinkó Melinda „Házaspárból család lesz” című interaktív beszélgető köre, ahol a résztvevők közös beszélgetés formájában próbálják feltárni a család kialakulásának folyamatait, nehézségeit és megoldásait. A kerekasztal-beszélgetés mindenki számára érdekes lehet, aki a közeljövőben családalapításra adja a fejét vagy egyszerűen érdeklődik a téma iránt.



Végül a Házasság hetének méltó lezárását ígéri február 19-én, szombaton 18 órakor a Bugaci Tanyaszínház „Páros élet” című népi játéka, ami a szerelem humoros oldalát állítja színpadra. A bohém fordulatoktól és intrikáktól sem mentes mű minden bizonnyal könnyed szórakozást fog nyújtani a közönségnek, hogy jókedvvel és értékes tapasztalatokkal búcsúzzanak az egész heti eseményektől. A programokról bővebb tájékoztatást a 76/466-843-as telefonszámon vagy a művelődési központ aulájában kaphatnak.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!