Kultúra 2022. február 5. 08:00

Könyvtársarok – Maradjunk együtt! – Újra Házasság hete

Könyvtársarok – Maradjunk együtt! – Újra Házasság hete
2008 óta Valentin-nap környékén a házasság és a család fontossága kerül a figyelem középpontjába. A 15. Házasság hete eseménysorozathoz számos nagyváros, település, közösség csatlakozik, így a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár is.



A szerelem, egyenlet két ismeretlennel – írta az irodalmi humor nagymestere, Karinthy Frigyes, akiről február 15-én, kedden 17 órakor Juhász István nyugalmazott pedagógus tart előadást.




Uhl Veronika és Adányi Mihály nagy álma vált valóra, amikor 2020 júliusában lakóautójukkal egyéves európai körútra indultak. Létrehozták I love utazás oldalukat (@iloveutazas), ahol csodaszép helyeket mutattak be. Február 17-én, csütörtökön 17 órakor a Földrajzi szabadegyetem sorozat újabb előadóiként képes, filmes úti beszámolóval várják az érdeklődőket.

Egész héten játékokkal is készülnek a könyvtárosok. Szívecskével jelölik meg a felnőtt részlegben lévő romantikus könyveket, amelyek kölcsönzésekor ajándék könyvjelzővel jutalmazzák olvasóikat. A vállalkozó szelleműek vakrandizhatnak is, hiszen újrahasznosított papírba csomagolt könyvek várakoznak arra, hogy kikölcsönözzék őket.




A könyvtár Facebook-oldalára (@PetofiSandorVarosiKonyvtar) párkeresőt helyeznek el. Az online képpárosító játékban a magyar irodalom legendás költői és múzsái találnak egymásra.

Látogassanak el az intézménybe, ami január óta keddtől péntekig 17 óra helyett 18 óráig tart nyitva.
            

Kövessen minket a Facebookon is!