Helyi hírek 2022. február 2. 10:00

Üléseztek a képviselő-testület bizottságai

Képgaléria
Üléseztek a képviselő-testület bizottságai
Február 1-jén, kedden tartotta ülését a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottság. Ekkor vitatták meg a február 3-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

Dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke felelevenítette, hogy 2021-ben az ország egyik legrangosabb szakmai elismerésében részesült Kiskunfélegyháza megújult városközpontja, ennek szeretnének idén emléktáblát állítani. A bizottság tagjai egyhangúlag elfogadták az ezzel kapcsolatos előterjesztést, amelyről a testületi ülésen születik végleges döntés.

Dr. Réczi László, a jogi bizottság elnöke arról számolt be, hogy tizenhárom napirendi pontot tárgyaltak  meg, amelyek közül a legfontosabb téma természetesen a város 2022. évi költségvetése volt. Szó esett többek között a posta mellett tervezett parkoló kialakításáról, az egyebek napirendi pontban pedig ismét felmerült a városban elszaporodott galambok problémája. Ennek megoldására az önkormányzat egy félegyházi kötődésű vállalkozóval szerződést kötött, aki vállalja a madarak befogását és elszállítását – tudtuk meg a bizottsági elnöktől.

Gyenes Attila, a gazdasági bizottság elnöke kiemelte, hogy a félegyházi telephellyel bejelentett vállalkozások növekvő számából arra lehet következtetni, hogy emelkedhet az iparűzési adó a jövőben. Ez pedig további fejlesztéseket, beruházásokat tehet lehetővé a félegyháziak örömére. A bizottsági elnök beszélt arról is, hogy az önkormányzati tulajdonban levő ingatlanok is szóba kerültek az ülésen. Ez ugyancsak kiemelt fontosságú kérdés a város bevételei szempontjából, kiváltképpen az üzlethelyiségek bérleti jogviszonyait tekintve – emelte ki Gyenes Attila.
        

Kövessen minket a Facebookon is!