Helyi hírek 2022. február 2. 15:00

Áldás a városra

Képgaléria
Áldás a városra
Megtelt hívekkel a Kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Templom február 2-án, reggel. A Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartott szentmisét a városért ajánlották fel. Ennek hagyományát 2003-ban Talapka István, egykori plébános kezdeményezésére élesztették újra több éves kihagyás után.

A különleges szentmise eredete: Mária Terézia királynő 1774. február 4-én írta alá a mezővárosi oklevelünket. Ezt követően, az akkori plébános, Benedek Ágoston azzal a javaslattal élt, hogy a város elöljárói ezen a napon, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén imádkozzanak a városért, és gyújtsanak érte gyertyát.

Farkas Tibor káplán a közös imádságban az egymás iránti szeretetre, elfogadásra biztatta a híveket:

– Imádkozzunk a városunkért, minden tagjáért, vezetőiért, hogy bölcsességben tudják vezetni ezt a különlegesen sok hittel, katolikus emberrel rendelkező várost. Még ha nem is ismerjük konkrétan egymást, vagy nem is fogadjuk el egymást, akkor is kössön össze minket valami. Mert, ahogy a keresztényeket összeköti az Istenben való hit, egy városban úgy köt össze minket a hagyomány, a tisztelet, a különböző programok, amik valóban ünnepibbé teszik itt az életünket.

Végezetül megköszönte, hogy egy olyan városi közösségnek lehet tagja, ahol a színes programok közül mindenki megtalálhatja a saját magának kedveset, mert ezek az események hozzák közelebb egymáshoz az embereket.

V. B.
         

Kövessen minket a Facebookon is!