Helyi hírek 2022. február 3. 12:00

Felsőoktatási felvételi tájékoztató a könyvtárban

Képgaléria
Felsőoktatási felvételi tájékoztató a könyvtárban
Felsőoktatási felvételi tájékoztatót tartottak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, február 2-án. A tájékoztatót dr. Bukta Péter, az Oktatási Hivatal osztályvezetője tartotta. A középiskolás diákok a leghitelesebb forrásból kaphattak információkat a leendő felvételijükkel kapcsolatban. A végzősök megtudhatták a legfontosabb dátumokat is a felvételi eljárás kapcsán.

Február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre. A jelentkezési határidő egyben az eljárási díj befizetésének határideje is. A díj befizetése történhet átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel.

Február 20-áig lehet hitelesíteni a jelentkezést az Ügyfélkapun keresztül vagy a hitelesítő adatlap postára adásával. Hitelesítés nélkül a jelentkezés nem kerül be a központi felvételi nyilvántartásba, azaz érvénytelennek minősül. Új adatot rögzíteni, vagy módosítani ekkor már nem lehet!

Április 20-ától ajánlott ellenőrizni az E-felvételiben az adatokat, a dokumentumokat és az adatok feldolgozottságát, majd a beérkezett adatok vagy feldolgozott dokumentumok alapján járó pontokat, többletpontokat. Érdemes figyelni a jelentkezés során megadott e-mail címet, illetve ellenőrizni az E-felvételiben az értesítéseket. Lehetőség van az időközbeni adatmódosításra, ha például a személyes adatokban vagy az elérhetőségekben történt változás. Ekkor még lehetőség van arra, hogy a jelentkezési határidő óta megszerzett dokumentumokat, többletpontokat igazoló dokumentumokat feltöltse a jelentkező a rendszerbe.

Július 7-éig kell rögzíteni az időközbeni adatváltoztatásokat. Egyetlen alkalommal szükség szerint módosítani lehet a korábban beadott jelentkezési sorrendet, vagy akár vissza is vonható egy-egy jelentkezés. Eddig kell feltölteni az E-felvételibe a jelentkezési határidő után megszerzett dokumentumokat, kivéve azokat, amelyeket a közhiteles nyilvántartásból szereznek be, mint az érettségi és nyelvvizsga papírjai.

Július 21-én kihirdetik a ponthatárokat, melyeket a felvi.hu-n tesznek közzé. Ekkor derül ki, kit melyik képzésre vettek fel. A megadott telefonszámra SMS fog érkezni, amelyben értesítik a felvételizőt a felvételt nyert helyéről.

V. B.
           

Kövessen minket a Facebookon is!