Sport 2022. február 4. 08:00

Új sportegyesület, új sportág Kiskunfélegyházán

Új sportegyesület, új sportág Kiskunfélegyházán
A Kiskunfélegyházi Fiatalokért Sportegyesület valójában nem teljesen új, hiszen egy alvó egyesületet keltettek életre 2021 decemberében – tudtuk meg Isán Andrástól, az egyesület elnökétől. Adatok változtatására volt szükség és született egy teljesen új címer is.



A sportág az, ami teljesen új városunkban, amivel az egyesület kíván foglalkozni: ez a teqball. Magyar találmányról van szó, kifejlesztői Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes és Gattyán György. A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak.



Az elnök elárulta, hogy az ő érdeklődését ez a furcsa, ívelt asztal keltette fel, amelyen a játékot játsszák. Az augusztusi Kiskun Expon már láthatta a közönség egy bemutató erejéig a teqballt, ami véleménye szerint szintén sok ember kíváncsiságát ébresztette fel.

A Magyar Teqball Szövetség 2020 óta létezik Magyarországon, a Kiskunfélegyházi Fiatalokért Sportegyesület lesz a 28. sportegyesület itthon, ami kizárólag a teqballal foglalkozik – tudtuk meg. Isán András hozzátette: nagyon gyerekcipőben jár még a sportág népszerűsége városunkban, de bízik benne, hogy ez csak idő kérdése és egyre több érdeklődővel találkoznak. Előnyei között megemlítette, hogy nem teremhez kötött, hiszen gyakorlatilag ott játszható, ahol az asztalt felállítják. Az elnök úgy tervezi, hogy tavasztól őszig kihasználják ezt, és szabad levegőn gyakorolják a sportágat. Bemutatókra készülnek, amelyekre a város különböző pontjain számíthatnak az érdeklődők. Reméli, hogy Kiskunfélegyháza hamarosan a szívébe zárja a teqballt és megismerkedik a játék szépségei mellett a sportág világbajnokaival, akik már bizonyítottak női és férfi kategóriában is.

További információkat találnak az egyesület Facebook-oldalán.
           

Kövessen minket a Facebookon is!