Kultúra 2022. február 7. 11:00

Gyerekzsibongó Gazsival, a zeneföldi óriással

Képgaléria
Gyerekzsibongó Gazsival, a zeneföldi óriással
Gyerekzsibongó Gazsival, a zeneföldi óriással címmel indított új gyerekprogramot a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Első alkalmukat február 4-én, pénteken 17 órától tartották, ahol a gyerekek együtt táncolhattak, énekelhettek az AC/DC rajongói pólóban, és vidám sárga zokniban fellépő Gazsival.

A majdnem egyórás eseményen felcsendültek gyerekkorunk kedves énekei, mint például a Kis kece lányom, vagy az Egy boszorka dal, amelyeket hangszerekkel kísért a vagabund óriás. A kéthetente péntekenként megrendezett eseményre leginkább az ovis korcsoportot várják, de biztosan jól fogják érezni magukat a nagyobb gyerekek is.

Kovács Gáspár, alias Gazsi, a Kiskunfélegyházi Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben tanít amellett, hogy rendszeresen zenés-mesés programokat tart más városokban is. Az eredetileg történelem szakos tanár viszonylag későn, 14 évesen kezdett zenélni egy lajosmizsei citerazenekarban. Annyira testhezálló volt a hangszerválasztás, hogy néhány évvel később a zenekar vezetője is lett. Beszélgetésünk során elmondta, hogy bár nincs zenei képesítése, de a ritmus és a dallam az életének mindennapi része, amelynek szeretetét minél szélesebb körben kívánja hirdetni.

A legközelebbi alkalom Gazsival február 18-án lesz, szintén 17 órától.

V. B.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!