Helyi hírek 2022. február 9. 16:00

Korona Kávézó – Mert megérdemlik a félegyháziak

Képgaléria
Korona Kávézó – Mert megérdemlik a félegyháziak
Tetőtől talpig megújult a Korona Kávézó. A Móra Ferenc Művelődési Központ épületében kialakított vendéglátóhely minden részletében méltó ahhoz a küldetéshez, amit megalkotói szántak neki. Nevezetesen, hogy kedvelt találkozóhelyévé váljon a legkülönbözőbb korosztályoknak, a kulturális események látogatóinak, színterévé üzleti és baráti találkozóknak. Az a hely legyen, ahová be lehet térni egy jó kávéra, sütire, szendvicsre, üzleti megbeszélésre vagy magányos elmélkedésre, néhány email – vagy akár egy novella – megírására.  

A korábbi bérlő a múlt év végével felmondta a helyiség bérletét, így a művelődési központ új üzemeltetőt keresett.

– Bakó Imrével, a kávézó új bérlőjével, nagyon hasonló elképzelések mentén gondolkodtunk. Könnyen szót értettünk a fejlesztési tervek, az új arculat, a bútorok és kiegészítők terén is – mondta el Kovács-Csonka Szilvia igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy a művelődési központ részéről kardinális kérdés volt, hogy a kávézó a jövőben egy esetleges bérlőváltás alkalmával is zökkenőmentesen tudjon tovább működni. Emellett olyan nívót, eleganciát és minőséget szerettek volna itt nyújtani a kiskunfélegyháziaknak, ami méltó a hely szelleméhez, az intézményt látogató közönséghez és a napról napra szépülő városhoz.

Végül abban állapodtak meg, hogy a bérlő a kávézó üzemeltetéséhez szükséges kellékeket, eszközöket és berendezési tárgyakat, míg a művelődési központ a bútorokat és dekorációkat teszi hozzá az egészhez, amelyhez jelentős anyagi segítséget nyújtott az önkormányzat is. Ennek a hármas koprodukciónak az eredményeként nyitotta meg kapuit február 7-én, hétfőn a Korona Kávézó.

Az elvitathatatlan, hogy a város legújabb vendéglátóhelye párját ritkítja eleganciában, esztétikumban és kényelemben. Ebben óriási szerepe volt Cseke-Szabó Szilvia lakberendezőnek, aki a hely belső kialakításának a tervezője, megálmodója volt. Ilyen exkluzív megjelenéssel a megyeszékhelyen sem sok kávézó büszkélkedhet. Mindehhez igényes választékot, kiváló olasz kávét, kedves felszolgálást, kényelmet és komfortot tesz hozzá a szakmai üzemeltető, inspiráló alkotói légkört, gazdag kulturális kínálatot a nemrégiben Minősített Közművelődési Intézmény Címet elnyert művelődési központ. Az igazgatónő azt is elárulta, hogy március 25-étől megújuló anyaggal jelentkező Diákgaléria is elindul a kávézó területén.

Hétfőtől péntekig reggel fél 8-tól este 8-ig, pénteken és szombaton reggel 8-tól este 10-ig várja régi és új vendégeit az újjászületett Korona Kávézó.
            

Kövessen minket a Facebookon is!