Helyi hírek 2022. február 13. 08:00

Körkérdés: Mit tart fontosnak a párkapcsolatban?

Körkérdés: Mit tart fontosnak a párkapcsolatban?
A Körkérdés rovatunk mostani témája szorosan kapcsolódik a február 13-a és 20-a között, Félegyházán is zajló Házasság hete programsorozathoz. Szerettük volna arra választ kapni a megkérdezettektől, hogy mitől tud hosszútávon is jól működni a párkapcsolat, vagy házasság. A nyilatkozók leginkább a kölcsönös bizalmat, a türelmet, a humort, valamint a feltétel nélküli szeretet emelték ki válaszaikban.  

Fliszár Dóra (38)
– Én a végtelen türelmet és az alkalmazkodóképességet emelném ki. Ehhez társul az is, hogy a partnerem társaságában jól érzem magam. Számomra nagyon fontos a közös, minőségi idő eltöltése a gyerekek nélkül, de akár bevonva őket is. A tudatosan megélt közös élmények feltöltik az ember testét, lelkét, így a nehézségekkel is egyszerűbben küzdhetünk meg. Mint kétgyermekes anyuka tudom, hogy az első pár év a kicsik megszületését követően kőkemény időszak, amikor helyt kell állni anyaként, apaként, de szerintem azt sem szabad elfelejteni, miként tudjuk megélni a nőiességünket és férfiasságunkat egy hosszútávú kapcsolatban.




Regéczi Márta (45)
– 2008-ban házasodtunk össze a férjemmel, de már évekkel korábban ismertük egymást. Azóta született három gyermekünk, így kijelenthetem, hogy nem most indultunk el a közös életünk olykor rögös, máskor örömökkel teli útján. A legfontosabb számomra a másik megértése, önmagunk elfogadása. Nagyfokú empátia szükségeltetik a gyermekeink, valamint a házastársunkkal szemben. A konfliktushelyzetekben meg kell próbálni kicsit kívülről nézni azt, amivel szemben állunk, így talán egyszerűbb a megoldásra rátalálni. Meg kell tanulnunk a társunk hibáit elfogadni, vagy akár szeretni is. Szerintem ezek a készségek szükségesek ahhoz, hogy sokáig fontosak legyünk egymásnak.




Tóth Katalin (56)
– Mindig bízni kell abban, hogy eljön az életünkbe a jó párkapcsolat. Nem kell feladni annak a reményét, hogy társra leljünk, hiszen minden ember arra született, hogy legyen mellette olyan partner, aki óvja, vigasztalja, vidámmá teszi a napjait. Az én életembe öt évvel ezelőtt jött el az az ember, akire mindenben számíthatok. Ebben a korban a csőstül jövő bajokat a humorral lehet leginkább megoldani. Hiszem azt, hogy a jókedv és a nevetés minden nehéz helyzetet felold, így egyszerűbbé válik az összecsiszolódás is.




Molnár László (36)
– Jelenleg nincs párkapcsolatom, de megítélésem szerint a kölcsönös tisztelet, a türelem, a megértés, és ezeken kívül a segítségnyújtás a legfontosabb a jól működő kapcsolatokban. Ha ezek adottak mind a két félnél, akkor a nehézségeken is jobban át tudunk lendülni.

V. B.
         

Kövessen minket a Facebookon is!