Helyi hírek 2022. február 15. 14:00

Kémiából a legjobb a régióban a József Attila iskola

Kémiából a legjobb a régióban a József Attila iskola
A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium az idei évben huszadik alkalommal hirdette meg általános iskolások részére a Meleg István Kémiaversenyt. A verseny célja a kémia tantárgy népszerűsítése, valamint a tehetséges diákok felfedezése volt. Az egyéni versenyre 66 hetedik osztályos tanuló nevezett, közöttük a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 7.a osztályos tanulói: Elek János és Rónai Márton.

Az I. online fordulót Marci a 11. helyen, míg Janó a 7. helyen zárta. A II. online forduló után Marci a 4., Janó a 6. helyre került. A középdöntőbe 18 tanulót hívtak meg Szegedre, ahol a két józsefes fiú „küzdött” a döntőbe jutásért, január 8-án. Marci a 15. helyen szerepelt, csupán néhány ponttal lemaradva a döntőről, nagyon szép eredményt ért el. Janó 1. helyen jutott tovább a végső megmérettetésre.

A döntőt február 12-én rendezték Szegeden. Janó 90 perc alatt, amelyet a feladatsor megoldásra lehetett fordítani, a maximális 74,4 pontból 64,4 pontot szerzett. Ezzel Elek János, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 7.a osztályos tanulója I. helyen végzett a rangos versenyen, így történelmet írt az intézmény természettudományos tehetséggondozó tevékenységében. Felkészítő pedagógusa Csollár Géza tanár úr volt.

Ahhoz, hogy egy tehetségígéret ilyen kiemelkedő eredményt érjen el, az intézmény vezetése és pedagógusai között összhangnak kell lennie, a tanítóknak, a szaktanároknak jól képzetteknek és empatikusnak kell lenniük. Természetesen szükség van az intézmény és a család közötti egymást támogató kapcsolatra. Az eredmény bizonyítéka annak, hogy ezek a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában működnek.

 

Kövessen minket a Facebookon is!