Helyi hírek 2022. február 17. 08:00

Az álmodozó és a szabálykövető szerelme

Az álmodozó és a szabálykövető szerelme
Jánosi Ágnes gyógypedagógussal, a Dudás Kreatívház és Fejlesztőház létrehozójával, néptáncoktatóval és férjével, Kisgyőri Krisztián zenepedagógussal, a Csík János és a Mezzo nevű formáció, a Suttyomba és a POR együttes, valamint a Szegedi Nemzeti Színház zenekarának tagjával a házasság hete alkalmából beszélgettünk megismerkedésről, családról és a jó házasság titkairól.

Történetük majdnem 20 évvel ezelőtt, Gátéron kezdődött. A közös pont a zeneszeretet volt akkor, és ez azóta is nagyon fontos helyet foglal el családjukban. Ágnes tánccsoportot vezetett azokban az időkben, Krisztián pedig – aki a kísérőzenekar klarinétos tagja volt – már akkor szeretett volna többet, de annak még nem jött el az ideje. – Csak legalább a lábadnál hadd aludjak! – így könyörgött akkor Áginak – meséli nevetve a mai feleség.

– Nagyon tetszett nekem. Olyan érzésem volt, mintha nem e világból jött volna, biztos ez volt vonzó benne – vette át a szót Krisztián, hozzátéve: a nagy szemű, mosolygós, ábrándozó lány kikosarazta közeledését.

A szerelmük végül 2009 decemberében teljesedett be. A Rocktár előszilveszteri táncházán találkoztak újra, sok év kihagyás után. Hosszú beszélgetés vette akkor kezdetét, aminek kellett, hogy legyen folytatása.

– Jobb hangulatú beszélgetés volt, mint annak előtte, bár a nadrágja nagyon ronda volt – emlékezett vissza Ágnes, majd hozzátette: kérte, hogy írjam fel neki a telefonszámomat egy szalvétára, amit akkor nem tettem meg. Végül kinyomoztam én a telefonszámát, és egy SMS üzenetet küldtem neki ezzel a szöveggel: „Ez a modernkori szalvéta, itt a számom.”

A dolgok onnantól felgyorsultak, randevúk követték egymást és összeházasodtak. Az első években Lábatlanban találtak otthonra, első gyermekük még Esztergomban született, majd Kiskunfélegyházára és végül Gátérra költöztek. Bátraknak vallják magukat, hiszen ők csak a házasság után költöztek össze. Ez okozott némi meglepetést Krisztián horgászszenvedélyét illetően. Ági elmondta, hogy akkor tudatosult ez benne, amikor minden reggel 4 órakor felkelt, hogy pecázni induljon.

Véleményük szerint az elfoglaltságaik miatti viszonylag kevés együtt töltött idő felértékelődik, nagyon figyelnek rá, hogy a hétvégéken egy napot biztosan a gyermekekkel közös programmal töltsenek. Ilyenkor színházba, uszodába, kirándulni mennek. A jólműködő házasság titkát a kompromisszumokban látják. Mindkét fél részéről szükséges ez. Nagyon jó csapatnak tartják magukat, hiszen az előforduló súrlódások ellenére a kitűzött közös célt az esetek többségben sikerül elérni.

–  Abban nagyon jók vagyunk – mondták mindketten. Krisztián bevallja, hogy ő az álmodozó, Ági pedig a szabálykövető, aki lerántja a földre őt. Így lesz a végeredmény a legoptimálisabb.

– Ha újra találkoznánk, talán a gyermekvállalást tennénk néhány évvel későbbre, de szinte mindent ugyanígy csinálnánk – vallják.

Z. A.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!