Program 2022. február 16. 12:00

Kultúrsarok – Télűző Farsangi Mulatság

Kultúrsarok – Télűző Farsangi Mulatság
A farsang szó hallatán legtöbbünknek a mókás jelmezek, a karneváli forgatag és azok a népi hagyományok jutnak eszünkbe, amelyek a rossz szellemek elűzésére törekednek. Ezeket az emlékeket szeretné újra megidézni a Móra Ferenc Művelődési Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata által szervezett Télűző Farsangi Mulatság, amit február 19-én, szombaton rendeznek meg.



A programsorozat 9 órakor indul a IV. Farsangi Mezgés Disznótorral a városi könyvtár parkolójában. A disznótor a nagyböjt előtti lakodalmi ünnepségeket kívánja megidézni, ahol 9-től 12 óráig toros reggelin, 12 órától ebéden vehetnek részt a kedves érdeklődők. A rendezvény egész ideje alatt – vagyis 16 óráig – olyan akciós termékeket lehet vásárolni, mint például farsangi fánk, házi rétes, kürtőskalács vagy éppen forralt bor. Azokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a Mezgé történetével, a városi könyvtár invitálja szakmatörténeti kiállításával 9 és 12 óra között.



A délután folyamán 14.45-től mindenkit szeretettel várunk a Kossuth ABC-nél, ahonnan a Langaléta Garabonciások vezetésével elindul a Kossuth utcai maskarás felvonulás. Itt mindenki magára öltheti kedvenc farsangi jelmezét, illetve megírhatja bánatcéduláját. A tömeg ezután a Petőfi-térre érve megláthatja a már tűzben lobogó máglyát, amely körül a Padkaporos Néptáncegyüttes vezetésével elkezdődik a télboszorka-táncoltatás és -égetés. A kicsiket és nagyokat megmozgató tánc tetőpontjaként máglyára kerülnek a gondokat magukba foglaló bánatcédulák és a télboszorka is, így űzve el életünkből a rossz szellemeket és szerencsét.

Az eseményről további információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon.
          
Fotó: Patyi Zoltán – ArtZone Photography 
           

Kövessen minket a Facebookon is!