Helyi hírek 2022. február 18. 07:00

Biztonságos Óvoda címet nyert a Móra utcai Óvoda

Biztonságos Óvoda címet nyert a Móra utcai Óvoda
A gyermekek a közúti közlekedés legvédtelenebb és legveszélyeztetettebb szereplői. Veszélyeztetettségükhöz az is hozzájárul, hogy a közlekedés szabályait még nem ismerik, s veszélyérzetük, veszélyfelismerő képességük még nem alakult ki, nem megfelelő, éppen ezért napjainkra a legkisebbek védelme a legfontosabb közlekedésbiztonsági feladatok egyikévé vált.

Biztonságos Óvoda címre pályázott és nyert a Móra utcai Óvoda, ezáltal részese annak az 1000 óvodának Magyarországon, amelyek a mindennapokban is beépítik nevelési tervükbe a közlekedésre nevelést, és ezáltal a gyermekek hamar megismerkedhetnek a biztonságos közlekedés fogalmával, fontosságával.

A programot 2021 őszén vezették be az intézményben, elsőként a Nyuszi csoportban, Bakosné Zs
ígó Julianna óvodapedagógus vezetésével. Véleményük szerint a közlekedésre nevelést a legkisebb korban kell elkezdeni és annak feladatait szervesen egymásra kell építeni valamennyiünk érdekében. A legfontosabb közlekedési alapismeretek óvodáskorban: térben való elhelyezés, irányok használata, mozgás meghatározása, veszélyfelismerés, láthatóság, alapvető közúti jelzések. Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a készségeknek az elsajátításához mindennapi megerősítés szükséges az intézmények és a családok részéről egyaránt.

A Biztonságos Óvoda program célja az óvodások biztonságosabb közlekedésre való felkészítése, közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztése a korcsoport sajátosságait figyelembe véve.


Z. A.
        

Kövessen minket a Facebookon is!