Helyi hírek 2022. február 19. 12:00

Lakókocsival Európában

Képgaléria
Lakókocsival Európában
A házasság hete keretében Uhl Veronikának és Adányi Mihálynak, az I love utazás oldal létrehozóinak egyéves európai, Lakóautós körút a Covid idején című képes, filmes úti beszámolóját hallgathatták meg az érdeklődők a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, február 17-én. A vendégeket Bense Zoltán hegymászó, tanár, a sorozat házigazdája mutatta be a közönségnek. Az előadók beszámolójukat rengeteg fotóval, videóval és drónfelvétellel tették színessé.

Uhl Veronika és Adányi Mihály 2019 szeptemberében úgy döntöttek, hogy nyakukba veszik a kontinenst és néhány hónapos szervezés után 2020 júliusában, már a koronavírus idején indultak el egy lakóautóval Európába. Persze először eladták a budapesti lakást és vettek egy lakóautót. Esténként nem kempingekben táboroztak le, hanem mindig kerestek egy olyan helyet, ahol csodálatos kilátás tárult a szemük elé.

Előadásukban elmondták: Három és fél éve ismerkedtek meg, mindketten nagyon szeretnek utazni. Ezért elhatározták, hogy körbeutazzák Európát. Először gondolkodtak azon, hogy autóval, vagy olcsóbb szállásokkal próbálkoznak, de akárhogy számoltak ez fejenként 4-5 millió forintba került volna. Ezért a lakóautó mellett döntöttek, mert olcsóbb, és több mindent tudtak magunkkal vinni, többek között egy-egy kerékpárt is. Végül jól döntöttek, mert ezek nélkül nagyon sok helyre nem tudtak volna eljutni. Vittek magukkal telefont, számítógépet, fényképezőgépet és drónt is, hogy megörökítsék a látottakat és megoszthassák másokkal is. Az utazás egy évig tartott, így nem kellett rohanni, voltak helyek, ahol 2-3 napot is eltölthettek. Következő útitervük Olaszország, ahol 4-5 hónapot töltenek.
            
s. r. 

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!