Helyi hírek 2022. február 22. 15:00

A virágok szeretete mindennél fontosabb

Képgaléria
A virágok szeretete mindennél fontosabb
Tarjányi Sándorné Klárika február 21-én ünnepelte a 90. születésnapját. A mai napig aktív hölgyet Balla László alpolgármester, és Szamosi Endre, a körzet képviselője virágcsokorral, illetve Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott emléklappal köszöntötte fel.

A szépkorú hölgy mind a két ajándéknak örült, de leginkább a virágcsokor nyerte el a tetszését, mert mint mondja, nagyon fontosak számára a növények. Gondoskodását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy megkapva a bokrétát, türelmet kért a vendégektől, majd szépen elrendezve egy vázába helyezte azt. Ezután kávéval kínálta ünneplőit, és mesélt a férjének kalandos megismeréséről: – Férfi és női szabóként dolgoztam és a leendő férjem az édesanyjával jött ruhát varratni. Nagyon megtetszettem neki. Így, aztán mikor elkészült a ruha, már egyedül jött érte. Így kezdődött minden – elevenítette fel a régmúlt szép emlékét Klárika. Férjével huszonhat évet éltek együtt. Szomorúan hozzátette, hogy csak egy gyermekük született, aki még a kórházban meghalt és Klárika gerince is megsérült a szülés következtében. Eleinte egy Báthory utcai közös udvaros házban lakott a pár, majd mikor a férje meghalt, Klárika néni beköltözött egy belvárosi lakásba, ahol azóta is mozgékonyan él: mos, főz, takarít, valamint gondozza a szobanövényeit.

Klárika Kunszálláson született, de Kiskunfélegyházán anyakönyvezték. Szülei mezőgazdasággal foglalkoztak, négyen voltak testvérek. Ma már csak egyedül a 87 éves öccse él, aki a jeles napon nem tudott részt venni, de megígérte Klárikának, hogy jövő héten ellátogat hozzá. 

V. B.
         

Kövessen minket a Facebookon is!