Helyi hírek 2022. február 24. 08:00

A Torony ABC és a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület is Timikének gyűjt

A Torony ABC és a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület is Timikének gyűjt
Egyre több vállalkozó, magánszemély, egyesület, intézmény áll a Kis Timikéért indított jótékonysági akció mellé – tudtuk meg Bajzák Andreától, az önkormányzat ifjúsági referensétől, az akció koordinátorától. Hozzátette: óriási összefogás van kibontakozóban, nagyon sok helyre eljutott a felhívás, jelentkeznek a segíteni szándékozók, akiket az elkövetkező időkben bemutatunk.



Nem áll távol a jótékonykodás a Torony ABC vezetőjétől, Bajzák-Csikós Ágnestől, aki elmondta, hogy egyértelmű volt, hogy szeretne segíteni. Ők csomagolóanyagokkal járulnak hozzá, hogy a sütemények szállítható állapotban legyenek a sütivásár napján, március 8-án. Szalvétákat, papírtálcákat, selyempapírt bocsát rendelkezésre aznap a Torony ABC, ezzel is hozzájárulva az akció sikeréhez. Mindezek mellett vállalták, hogy az üzletben egy adománygyűjtő perselyt is elhelyeznek, ahová azok is betehetik adományaikat, akik ilyen módon szeretnének segíteni.


Fotó: Vadas Mária

Az akciót támogatja a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület is, amelynek elnöke Szabó János elmondta, hogy a Facebookon látta az újságcikket, ami bemutatta Timike történetét. Nagyon megérintette a dolog, a pályán a fiúknak felvetette, hogy valamilyen módon segíteni szeretne a kislánynak. Így született meg az ötlet, hogy március 5-én, Magyarország Nyílt Nemzeti Endurocross Bajnokságán és Kupáján, a Parkerdőben nyílik a jótékonykodásra lehetőség. A 14 éven felüli látogatók nem belépőjegyet, hanem támogatójegyet vásárolhatnak, ami feljogosítja őket a részvételre. Az ebből befolyt teljes összeget átadják a családnak. Az egyesület így tud segíteni.


Fotó: Vadas Mária

Szabó János (jobbra) hozzátette: nagyon látványos verseny az endurocross, szeretettel várnak akár családokat is az eseményre. Az ország minden részéről érkeznek versenyzők, sőt, határokon kívülről is várnak vendégeket. Az előrejelzések szerint nagyjából kétszáz motorossal telik meg a parkerdei pálya. Helyi érintettsége is van a versenynek, hiszen 20 motorosuk látható a programban, gyakorlatilag minden kategóriában lehet szurkolni helyi versenyzőnek.

A rendezvény ideje alatt a Humanum Salma Humanitárius Közhasznú Alapítvány jóvoltából ugrólóvár és gyermekjátékok várják a legkisebbeket.

Z. A.
         

Kövessen minket a Facebookon is!