Helyi hírek 2022. február 25. 10:00

Timikéért sütnek: Borsosné Baracskai Marianna

Timikéért sütnek: Borsosné Baracskai Marianna
Mint korábban megírtuk, a félegyházi Kis Timike hazánk legkisebb súllyal született babája. A hároméves kislány szüleire hatalmas feladat hárul, az alig 300 grammal született Timike ellátása miatt. A család anyagi terheinek enyhítésére városunkban közösségi összefogás indult. A Jótékonysági Nőnapi Sütivásárt március 8-án, kedden, a városháza előtt, valamint a piac főbejáratánál rendezik meg.

A következő napokban olyan hölgyeket kérdezünk, akiket nemcsak megérintett Timike sorsa, de valamilyen módon segíteni is szeretnének a családnak. Ezúttal Borsosné Baracskai Marianna kétgyermekes félegyházi édesanya mondja el miért állt az ügy mellé, és hogy mivel készül a sütivásárra.

– Amikor elolvastam Timike és családja történetét, könny szökött a szemembe. Arra gondoltam, hogy ha ez az aprócska kislány ennyire küzd azért, hogy minél teljesebb életet tudjon élni, nekem is tennem kell valamit. Ha egy tálca süteménnyel hozzá tudok járulni Timike céljának eléréséért, akkor egyértelmű, hogy megteszem! Két kisgyermek mellett egy gyorsan elkészíthető, de nagyon finom süteménnyel készülök.


Sportszelet receptje

Hozzávalók:

50 dekagramm darált keksz

1 kocka Rama margarin

2 deciliter tej

20 dekagramm cukor

3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (körülbelül: 3-4 dekagrammnyi)

1 csomag vaníliás cukor

0,5 deciliter sütő rum (1,5 üvegnyi rumaroma)


A tetejére:

15 dekagramm étcsokoládé (vagy tortabevonó)

1 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés: A tejet felforralom, beleteszem a vajat, amit elegyítek. Utána a keksz kivételével az összes többi alapanyagot hozzáadagolom. Forrást követően elzárom a tűzhelyet, és a kekszet is beleteszem a masszába, miközben folyamatosan keverem a tésztát. Először úgy tűnhet, hogy kevés a keksz, de megszívja magát. Ha kellően összeállt, egy tálcára kiöntöm és elegyengetem. Ráöntöm a felolvasztott csokoládét a tetejére. Dermedésig a hűtőbe rakom, és azután könnyedén szeletelhető.

V. B.
       

Kövessen minket a Facebookon is!