Program 2022. március 14. 08:00

Mi napunk – Kiskunfélegyháza, Március 15.

Mi napunk – Kiskunfélegyháza, Március 15.
Gazdag programokra számíthatunk március 15-én. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából rendezett városi programsorozat kiegészül a Mi napunk címet viselő, a megyei öbkormányzattal közösen szervezett rendezvénysorozat eseményeivel.

Március 15., kedd
Koszorúzás Bem József mellszobránál – 9 óra 15 perc
Helyszín: Bem József-mellszobor – Kossuth L. u. 12.

Toborzó  9 óra 45 perc
Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar
Vezényel: Tóth László
Helyszín: Petőfi-tér – Petőfi-szobor


Városi koszorúzási ünnepség – 10 óra
Csányi József polgármester ünnepi beszéde
Széljáró Balladás – „ A Mi Petőfink” – Petőfi versek megzenésítve
Petőfi Sándor: Nemzeti dal – Gombás Bende előadásában és a Móra Ferenc Gimnázium tanulóinak közreműködésével

Koszorúzás
Helyszín: Petőfi-tér – Petőfi szobor

Rossz idő esetén: Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme 

A magyar sajtó napja  11 óra 30 perc
Állófogadás és köszöntés a sajtó képviselői részére
Helyszín: Városháza díszterme – Kossuth L. u. 1.



Nemzeti ünnepünkön Kiskunfélegyháza ad otthont a Mi napunk programnak, amely a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat hagyományos, lakóhelyünkhöz, megyénkhez való kötődésünket erősítő rendezvénye. Szeretettel hívnak mindenkit a rendhagyó programokra március 15-én, kedden 14 és 17 óra között a művelődési központba, illetve a Hattyúház előtti térre.

Félegycafé versenyfolyam Petőfivel – Verselőket várnak – 14 és 17 óra között
„Dalolj, tavasznak hírmondója te”! – Bánföldi Szilárd színművész, a Mi Petőfink közreműködésével nonstop verselésre buzdítják az ünneplő közönséget, az utca emberét, iskolásokat, kicsiket és nagyokat, kapcsolódjanak a versfolyamba egy-egy Petőfi, vagy bármely költő hazafias versével. Legyen aktív részese a közös ünnepnek, ajándékkal is készülnek a szavalóknak, készítsen szelfit Petőfivel, tegye történelmivé a pillanatot! Találkozzunk a művelődési központ megújult földszinti kávézójában.
Jelentkezés és információ: 76 466-843, [email protected], valamint Oláh Edit; [email protected], +36 30/979-2642

FI200 divatbemutató a megye motívumaival – 15 órától
Elegáns, vagány, egyedi, különleges, trendi és ráadásul viselhető! Bükki Tamara divattervező Bács-Kiskun megye motívumait keltette életre ruháiban. Megjelenik a kiskunfélegyházi és a kecskeméti szecesszió, a kecskeméti suba, illetve pávamintázat, a kalocsai, kiskőrösi motívumvilág, a hartai bútorfestés elemei, amelyek nemcsak a ruhákon, de táskákon, cipőkön is visszaköszönnek.
A kiskunhalasi Lyra együttes közreműködésével mutatják be a már külföldön is hírnevet szerzett megyei kollekciót.   

Zúg a március – megzenésített hazafias versek – 16.30
Járjuk be együtt a nagy Magyarországot Lizik-Varga Katica előadóművésszel, aki Petőfi nyomán ugyan, de segítségül hívott más költőket is, hogy megzenésített verseik által továbbítsa a költők máig ható üzenetét. A divatbemutatót követően, a művelődési központ színpadán kapcsolódhatnak az interaktív előadásba 

Meseföld élménybusz a Hattyúház előtt – 14 és 17 óra között
Akinek még nem volt szerencséje találkozni az országosan is egyedülálló Meseföld Élménybusszal, ne hagyja ki a páratlan lehetőséget! Már messziről hívogatnak a különleges mesehősök, és páratlan élményt nyújtanak a különböző kreatív foglalkozások, játékok, a gyerekek elmerülhetnek a megyei legendákból született mesék birodalmában, illetve korosztálytól függetlenül helyi és megyei termékek bemutatója, kóstolója is része a guruló élményjáratnak.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek