Helyi hírek 2022. február 26. 12:00

Timikéért sütnek: Fazekas Tímea

Timikéért sütnek: Fazekas Tímea
A félegyházi Kis Timike javára március 8-ára tervezett Jótékonysági Nőnapi Sütivásáron a városháza előtt és a piac főbejáratánál lehet majd finomabbnál finomabb édességeket vásárolni. A portéka felajánlásként érkezik, a vevők pedig maguk határozzák meg az összeget, amit adományként ajánlanak fel a 300 grammal született, most hároméves, folyamatos fejlesztésre szoruló kislány javára.

A következő napokban olyan hölgyeket kérdezünk, akiket nemcsak megérintett Timike sorsa, de valamilyen módon segíteni is szeretnének a családnak. Ezúttal Fazekas Tímea kétgyermekes félegyházi édesanya mondja el miért állt az ügy mellé, és hogy mivel készül a sütivásárra.

– Egy Facebook-csoportban találkoztam a felhívással és egyből tudtam, hogy nekem is szerepet kell vállalnom a segítésben. Már korábban is csatlakoztam hasonló felhíváshoz, amikor például az SMA-beteg kisfiúnak, Leventének a gyógykezelésére gyűjtöttünk, vagy Csányi Panka javára, aki rákos megbetegedéssel küzd. Mivel én is édesanya vagyok, szeretnék a szülőtársaknak ezzel segíteni. Tudom, hogy a befolyt összeg nagyon jó helyre fog kerülni. A kisfiam miatt tejmentesen kell étkeznem, ezért egy tejmentes brownie-t fogok sütni a vásárra.


Tejmentes brownie receptje

Hozzávalók:

10 dekagramm étcsokoládé

11 dekagramm margarin

22 dekagramm cukor

8 dekagramm finomliszt (helyettesíthető mandula vagy rizsliszttel is)

3 dekagramm cukrozatlan kakaópor

1 evőkanál vaníliakivonat 

2 db egész tojás 

1 csipet só 

Negyed teáskanál sütőpor


Elkészítése: A sütőt előmelegítjuk 180 Celsius fokra, légkeveréses funkció esetén 165 Celsius fokra. A csokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral fehéredésig kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a kakaót, a lisztet, a sütőport, végül az olvasztott csokit is. Egy kisméretű tepsit (25x15 cm-es) kivajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral. Ebbe öntjük bele a csokis masszát és 20 percig sütjük. Amikor készen van, ki kell venni a tepsiből, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kockákra felszeleteljük.

V. B.
              

Kövessen minket a Facebookon is!