Helyi hírek 2022. február 25. 17:00

Farsangi mulatság volt az Idősek Klubjában

Képgaléria
Farsangi mulatság volt az Idősek Klubjában
Farsangi mulatságot tartottak a Tóth Kálmán utcai Idősek Klubjában február 24-én, csütörtökön délután. Az esemény nagyon jó hangulatban telt, humoros műsort láthattak az érdeklődők, amit tánccal és énekkel fűszereztek a vállalkozó kedvű idősek.

Megismerhettük a félegyházi asszonyok történetét, ahol bizony több alkalommal is előkerült a pálinkásüveg és minden élethelyzetre adódott egy jóízű nóta, amit el is énekeltek a közönségnek. Koccintottak a barátságra, a jókedvre, az életre és még a polgármesterre is. Egy falugyűlés fontos pillanatai is megelevenedtek néhány perc erejéig, ahol már férfi szereplők is részt vettek a darabban, majd tánc következett és megérkeztek a műsor végére a bohócok is. Sok nevetés után fánkkal pótolták az elégetett kalóriákat és egy kötetlen beszélgetés vette kezdetét a klubházban.

– Díszbe öltözik ilyenkor a lelkünk, felkészülünk a tavaszra, minden bút, rosszat félreteszünk erre az időre – mondta Magyariné Tóth Erika, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője. Hozzátette: kicsit közelebb kerülhetünk ilyenkor az ellátottakhoz, nagy örömmel fogadnak mindenkit.

Pintér Lászlóné Ibolya, vezető gondozó hozzátette, hogy a vírushelyzet miatt sok veszteség érte őket: néhány hónapra be kellett zárni a klubházat és sajnos olyan tagjuk is volt, akitől örökre búcsút kellett venniük. Nehéz volt ezeken túllépni, most mégis nagy örömmel szervezték egy év kihagyás után az idei farsangi eseményüket. Kiemelte, hogy természetesen először megkérdezik, hogy ki szeretne részt venni a műsorban, majd javasolnak még néhány embert, aki biztosan remekül helyt tud állni egy-egy jelenetben.

– Most is volt olyan 92 éves néni, aki a súgó szerepét töltötte be a színdarabban. Akit csak lehet, próbáljuk beszervezni. Már nem a hagyományos farsangban gondolkodunk, nem egy beöltözős, felvonulós eseményt szervezünk. Inkább olyan zenés, táncos délutánt igyekszünk teremteni, ahol minden az időseink öröméről szól. Egyszerűen ragyognak, hogy ennyi ember tapsol nekik. Nagyon boldogok és sokáig beszélnek róla – mondta a vezető gondozó.

A felkészülés nagyjából egy hónapja kezdődött el, nem bíztak semmit a véletlenre. Felénekelték a dalokat is előre, hogy élesben aztán nehogy hiba csússzon az előadásba az izgalom miatt.

Z. A.

Fotó: V. B.   
                   

Kövessen minket a Facebookon is!