Helyi hírek 2022. február 28. 16:00

Timikéért sütnek: Bertáné Hegedűs Nóra

Timikéért sütnek: Bertáné Hegedűs Nóra
Mint korábban megírtuk, a félegyházi Kis Timike hazánk legkisebb súllyal született babája. A három éves kislány szüleire hatalmas feladat hárul, az alig 300 grammal született Timike ellátása miatt. A család anyagi terheinek enyhítésére városunkban közösségi összefogás indult. A Jótékonysági Nőnapi Sütivásárt március 8-án, kedden, a városháza előtt, valamint a piac főbejáratánál rendezik meg.

A következő napokban olyan hölgyeket kérdezünk, akiket nem csak megérintett Timike sorsa, de valamilyen módon segíteni is szeretnének a családnak. Ezúttal Bertáné Hegedűs Nóra kétgyermekes félegyházi édesanya mondja el miért állt az ügy mellé, és hogy mivel készül a sütivásárra.

– Amikor olvastam Timike történetét, habozás nélkül jelentkeztem a sütésre. Korábbian is csatlakoztam hasonló jótékonysági megmozduláshoz, vásároltunk is, hogy ennyivel támogatni tudjuk a kis hősöket. Kétgyermekes családanyaként különösen érzékenyen érint az ügy, mivel ilyenkor tudatosul még jobban bennem, hogy mennyire fontos az egészség, és milyen szerencsés helyzetben tudhatjuk mi magunkat. Timike családja elképesztő kitartással és szeretettel küzd a kislányukért, ami minden ember számára példaértékű lehet!

Kókusz kocka receptje:

Hozzávalók:

A piskótához

20 dekagramm  cukor

5 dekagramm vaj

1 darab egész tojás

2 evőkanál méz

1 csomag sütőpor

30 dekagramm finomliszt

2 deciliter tej


A mázhoz:

20 dekagramm vaj

6 evőkanál cukor

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 deciliter tej

A szóráshoz:

100 gramm kókuszreszelék


Elkészítés: Egy tálba szórjuk a cukrot és a puha vajat, majd krémesre keverjük egy robotgép segítségével. Folyamatos keverés mellett a tálba öntjük a tojást, majd a mézet. A masszához adjuk a sütőport, majd részletekben a lisztet, végül a tejet, és csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 Celsius fokon körülbelül 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentetjük.

Jöhet a máz! Egy kis lábasban vajat olvasztunk, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, végül a tejet. Alacsony lángon összeforraljuk, majd megvárjuk, míg kihűl.

A kihűlt piskótát tetszés szerinti kockákra vágjuk, belemártogatjuk a mázba, majd egy villa segítségével a kókuszreszelékbe.

V. B.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!