Helyi hírek 2022. február 26. 14:00

Police Cafe – fiataloktól, fiataloknak

Képgaléria
Police Cafe – fiataloktól, fiataloknak
Police Cafe elnevezésű programot tartottak február 25-én, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ kamaratermében. Az eseményre olyan diákokat vártak, akiknek fontos a korosztályukat érintő drog, valamint egyéb szenvedélybetegségek megelőzése, a kézzelfogható megoldás megtalálása. A nap moderátora dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőrfőhadnagy volt. A megnyitón részt vett még Timafalvi László rendőr ezredes, kapitányságvezető, rendőrségi tanácsos is, aki örömmel fogadta a gyerekek igyekezetét az élhetőbb, egészségesebb világ megteremtésére. Az összejövetel részleteiről dr. Horváth-Rekedt Gréta számolt be.

– A dr. Molnár Katalin PhD, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensétől tanult Police Cafe módszerrel valósítottuk meg a mai programot, amelyre helyi középiskolás fiatalokat hívtunk meg. A részvételt az oktatási intézmények vezetőire bíztuk, akik iskolánként kettő főt delegáltak a délelőtti eseményre. A rendezvénynek a Police Cafe alcímeként, a Youth Tea Morning címet adtuk. A csoportos beszélgetés témagazdái Barna - Pap Bianka, Barna - Pap Adrián és Almási Emerencia voltak, akik évek óta kapitányságunk meghatározó kortárs segítő fiataljai. Mindannyian játszanak a "Kamasztanból jeles" színházi előadásban is.

A témák között szerepelt a fiatalok körében elterjedt illegális, és legális drogok használatának hatékony visszaszorítása, a Gyermek -és Ifjúsági Önkormányzat hatékony működtetésére szóló javaslatok, illetve a kultúrát közvetítő intézmények szerepe az értékes időeltöltési lehetőségek felkínálásában. A rendezvény nemcsak a témák fontossága miatt képviselt értéket, hanem azért is, mert a kötetlen beszélgetések során a különböző iskolákból érkező diákok jobban megismerhették egymás értékrendjét, gondolkodását. Nekünk, szakembereknek is hasznos volt a találkozó, mert a fiatalok elmondták, milyen drogprevenciós rendezvényeket látnának szívesen városunkban, amikkel nézőpontjuk szerint hatékonyan fel lehetne lépni a veszélyek ellen.

V. B.
   

Kövessen minket a Facebookon is!