Program 2022. február 28. 12:00

Márciusi programok a városi könyvtárban

Márciusi programok a városi könyvtárban
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár márciusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Március 1., kedd 17 óra
A mezőgazdasági őstermelői tevékenység végzésére vonatkozó szabályok változásai. 
Előadó: dr. Szabó Gábor, a NAV Dél-Alföldi Tájékoztatási Osztályának szakértője.


Március 2., szerda 17 óra
Ingyenes tájékoztató előadás és beszélgetés Veszteségről, Gyászról és a feldolgozást segítő Gyászfeldolgozás Módszerről a Szervdonor Családokért Alapítvány szervezésében. Előadó: dr. Dorogi Márta Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, pszichológusjelölt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely megtehető a könyvtár elérhetőségein.

Március 4., péntek 17 óra
Gyerekzsibongó Gazsival, a zeneföldi óriással.

Március 8., kedd 10 óra
Betűbölcsi. A városi könyvtár baba-mama klubja. Az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével vendégünk Virágh Bettina védőnő hallgató. Előadásának címe: Táplálkozás a 21. században – az egészséges lehet finom is?

Március 10., csütörtök 17 óra
A közelgő Petőfi-emlékév alkalmából indított „Láng van szívemben” című előadás-sorozat vendége Li Zhen Árpád műfordító, a Magyar Kultúra Lovagja. Előadásának címe: Petőfi Sándor tisztelete Kínában.

Március 12., szombat 8.30–11.30
Véradás a Magyar Vöröskereszt szervezésében.

Március 1724.
Az Internet Fiesta rendezvény programjai.

Március 17., csütörtök 17 óra
A földrajzi szabadegyetem előadás-sorozat keretében dr. Harangi Szabolcs vulkanológus, tanszékvezető egyetemi tanár tart előadást A tűzhányók világa címmel. Bevezetőt mond Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Március 18., péntek 1618 óra
Kamasz Panasz Klub toborzó. Oldott, őszinte légkörben hasznos beszélgetésre várja a kamaszodó fiatalokat az Ifjúsági sarokban Sallai Béláné Aranka klubvezető pedagógus. Érdeklődni és jelentkezni a könyvtár elérhetőségein lehet.

Március 18., péntek 17 óra
Gyerekzsibongó Gazsival, a zeneföldi óriással

Március 22., kedd 10 óra
Betűbölcsi. A városi könyvtár baba-mama klubja. Vendég: Szőke Zsanett kisgyermeknevelő. Téma: Az esti mese rituáléja.

 Március 23., szerda 16 óra  Ótemplomkert 
"Töltsünk el egy órát Petőfi-kutatóink társaságában". Séta és koszorúzás jeles Petőfi-kutatóink domborműveinél. A sétát vezeti Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke.

Március 24., csütörtök 17 óra
A Zöld könyvtári esték előadás-sorozat keretében Nagy Ágnes városi főkertész Természetközeli zöldfelület-gazdálkodás címmel tart előadást. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Március 25., péntek 17 óra
Környezetféltő II. – Jubileumi emlékkiállítás Pálfy Gusztáv Munkácsy-díjas szobrászművész születésének 80. évfordulója alkalmából. A tárlatot Balanyi Károly grafikus- és zománcművész nyitja meg. Közreműködnek a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium diákjai.

Március 31., csütörtök 17 óra
A modern magyar sport kialakulása 1896-ig. Sporttörténeti időutazás egy 1929-ben megjelent könyvvel a kezünkben. Előadó: Iványi Ferenc, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok Programirodájának igazgatója.

Technikai közlemény:
Február 28. és március 5. között az Ifjúsági sarok átalakítás miatt ZÁRVA tart.
              

Kövessen minket a Facebookon is!