Helyi hírek 2022. február 27. 15:00

Zéró hulladékot a háztartásba!

Zéró hulladékot a háztartásba!
A Zöld könyvtári esték sorozat legutóbbi előadásán Tóth Andi: Dobd ki a szemetest! – Hulladékcsökkentés lépésről lépésre című könyvbemutatóját hallhatták az érdeklődők a Hattyúházban, amely programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.



Egy hangsúlyozottan magyarországi viszonyokra íródott, a szerző saját tapasztalatain alapuló, hiteles zéró hulladék gyakorlati kézikönyvvel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A bemutatott gyakorlati lépések a mindennapi élet 6 területéről: szemlélet, bevásárlás, konyha, fürdőszoba, takarítás, kert. Minden rész végén érdekességek: történelmi visszatekintés, hazai és nemzetközi statisztikák, külföldi inspirációk olvashatók.



Tóth Andi zéró hulladék aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony. Sokáig azt hitte, környezetvédő, mert bioélelmiszereket és öko tisztítószereket vásárol, és mosható pelenkát ad a kislányára.



2016. január 1-jén egy interneten olvasott cikk hatására drasztikus lépésre szánta magát, és elindult a zéró hulladékos háztartás megvalósításának útján. Könyvében saját gyakorlati tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a hulladékminimalizáló életforma kialakításába.
          

Kövessen minket a Facebookon is!