Program 2022. március 2. 16:00

Kultúrsarok – Nőnapi köszöntő Csík János és a Mezzo-val

Kultúrsarok – Nőnapi köszöntő Csík János és a Mezzo-val
Nőnap alkalmából, március 8-án, egy igazi zenei különlegességgel várja az érdeklődőket a színháztermében a Móra Ferenc Művelődési Központ.

A március 8-án tartott nemzetközi nőnap a nők iránti megbecsülés és tisztelet kifejezésének napja. Az ünnep a kezdetekben olyan szociális igényekkel fonódott össze, mint a nők munkavállalásának és egyenjogúságának kérdésköre, amelybe beletartozott a férfiakéval azonos munkabér és a választójog kivívása. Napjainkban inkább a modern női szerepek és a nőkhöz társított tulajdonságok – mint az empátia vagy a gondoskodás – kerültek az ünnep középpontjába, amelynek megbecsülését általában néhány szál virággal vagy kedves szavakkal szoktuk kifejezni.



A Móra Ferenc Művelődési Központ az elmúlt években hagyományt teremtett azzal, hogy egy tartalmas, felejthetetlen élményt adó programmal, koncerttel ünnepli a hölgyeket. Az elmúlt időszakban Koncz Zsuzsa, Zorán, Bródy János és Dés László is koncertet adott a művelődési központ színháztermében. Ezekhez a nevekhez fog csatlakozni idén Csík János és a Mezzo, akik különleges hangzásvilágukkal gondoskodnak a zenei élményről. A zenekar stílusát elsősorban a magyar népzene és a modernebb jazz zene keveredése határozza meg. Dalaik régebbi és új zenék újragondolt változatai lendületes és friss előadásba ágyazva. Éppen ezért a felcsendülő számok egyszerre nosztalgikusak és újszerűek, szokatlanok, mégis jólesően ismerősek. A koncert tökéletes nőnapi ajándék lehet mindazok számára, akik egy jó hangulatú élménnyel szeretnék megajándékozni szeretteiket, ismerőseiket. Jegyek a művelődési központ aulájában kaphatók. További információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon.
            

Kövessen minket a Facebookon is!