Helyi hírek 2022. március 2. 08:00

A Heni Virágszalon, a Sirius Club és a gátéri asszonyok is Timikének segítenek

Képgaléria
A Heni Virágszalon, a Sirius Club és a gátéri asszonyok is Timikének segítenek
Franca Henrietta és Bakó Imre az két vállalkozó, akik a kezdetekkor az ügy mellé álltak – tudtuk meg Bajzák Andreától, a gyűjtés koordinátorától.



Franca Henrietta, a Heni Virágszalon tulajdonosától megtudtuk, hogy édesanyja hívta fel a figyelmét Timike történetére, ami után azt gondolta, hogy ott a helye a segítők között neki is. Üzletei két helyszínén – így a Mártírok utcában és a Tesco üzletsoron is – vásárolhatnak a nőnapi virágért betérők akár süteményt is. Addig pedig egy persely segíti az említett helyszíneken a gyűjtést, sőt, a tulajdonos mindezek mellett még a teljes nőnapi bevételük 10%-át is Timikének ajánlotta fel.




Bakó Imre elmondta, hogy a közösségi médián keresztül értesült Timike történetéről a napokban úgy, hogy előtte a szülőket már ismerte egy ideje. Elgondolkodott, hogy hogyan tudna ő segíteni. A jótékonyság számára sem idegen, hiszen minden évben karácsonykor mézeskalács árusításával gyűjtenek a gyerekek a szerényebb anyagiakkal rendelkező társaiknak és családjuknak. A Timike javára szervezett jótékonysági akciót a Sirius Club süteményárusítással és persely kihelyezéssel szeretné támogatni. Emellett a tulajdonos személyes terve, hogy egy nagyobb összeggel enyhítse a család terheit.

Bajzák Andrea úgy véli, hogy az embereket mélyen megérintette a történet, elképesztő az összefogás, amit tapasztal. Sokan rendezvényekkel, versenyekkel készülnek, mindenki a saját lehetőségéhez mérten segít.

Egyetlen felhívás indított el például Gátéron is egy szívmelengető összefogást. Mindössze néhány óra leforgása alatt több mint 15 fő állt az ügy mellé és készít süteményeket a jótékonysági sütivásárra. A helyi koordinátor, Katonáné Rozmán Dóra, akitől megtudtuk, hogy több korosztály is képviselteti magát a sütésen. Vannak fiatal asszonyok, de természetesen nyugdíjas korúak is. Március 8-án, reggel 8 és 10 óra között a Faluházban lesz a süteménylerakat, amiket utána szállítanak Kiskunfélegyházára a vásárra. 

Bajzák Andrea hozzátette: a Dél100 Kft-t, a Korábban Érkeztem Alapítvány mentorait, a Tandem Dekort, a Mirtusz Sütödét, Kovács János Cukrászt is mind a támogatók között köszönthetik, és a lista napról-napra bővül.
             

Kövessen minket a Facebookon is!