Helyi hírek 2022. március 2. 17:00

Félegyházi Forródrót a Kárpátaljai menekültekért

Félegyházi Forródrót a Kárpátaljai menekültekért
Megérkeztek az első menekültek Kiskunfélegyházára. A város szociális ellátórendszere haladéktalanul felkarolta az orosz-ukrán háború miatt otthonukat elhagyni kénytelen, városunkban menedéket keresőket. Egyikük szerdán egy egészséges csecsemőnek adott életet a kecskeméti megyei kórházban.

Nem kérdés, hogy a rendkívüli helyzetben minden tőlünk telhető segítséget meg kell adnunk a bajbajutottaknak. Ehhez pedig ismét össze kell fognunk! Annak érdekében, hogy erőforrásainkat a lehető leghatékonyabban tudjuk hasznosítani, a félegyházi önkormányzat forródrótot hozott létre. Ennek szerves része két telefonszám: 76/562-003 és 76/562-030. Itt hétfőtől péntekig 8-16 óra között, Görög Anita és Bajzák Andrea várják azoknak a felajánlóknak a hívását, akik magánemberként szeretnének segíteni.  

Kiskunfélegyháza önkormányzata néhány lakást ideiglenesen azonnal szabaddá tudott tenni, de mivel ezeknek az ingatlanoknak a száma meglehetősen korlátozott, további befogadókat keresünk. Várjuk azoknak a magánszemélyeknek, egyházi szervezeteknek, iskoláknak a jelentkezését, akik ingatlanukba (tanya, házrész, lakás) hajlandóak befogadni családokat! (Több ilyen felajánlás érkezett már az önkormányzathoz, amelyeket ezúton is köszönünk.) Az önkormányzat arra kéri a további felajánlókat, hogy a fenti telefonszámokon egyeztessenek munkatársainkkal a részletekről!

A menekülő családok sokszor értékeiket hátrahagyva, minimális csomaggal hagyják el otthonukat. Az önkormányzat az étkezésükhöz, ellátásukhoz is segítséget nyújt, de szükség van a mindennapokhoz szükséges alapvető tisztasági, higiéniás eszközökre, használati tárgyakra is. Ehhez nagy segítséget kapunk a Magyar Vöröskereszttől és annak félegyházi irodavezetőjétől, Almádi-Kis Melindától, továbbá a Máltai Szeretetszolgálattól, valamint a lakosságtól.

Az adományok zökkenőmentes átvétele érdekében március 7-én, hétfőn ideiglenes átvevőpontot nyit az önkormányzat a volt Kommendáns Hivatal épületében, a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt (bejárat a Kossuth Lajos utca felől). Itt hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között fogadják az adományokat.

Amire a legnagyobb szükség van jelenleg: tartósélelmiszer, bútorok, konyhai és háztartási berendezések, tisztálkodási szerek, higiéniás termékek, ágynemű, takaró, matrac.

Tisztelettel kérjük a felajánlókat, hogy ruhaneműből kizárólag tiszta, szezonális, évszaknak megfelelő darabokat hozzanak, alsóneműből pedig csak új, bontatlan csomagolású darabokat áll módunkban átvenni.

A könnyebb áttekinthetőség és hatékonyabb elosztás érdekében köszönettel vesszük, ha a felajánlók a forródrót telefonszámain előzetesen jelzik adományozási szándékukat, és egyeztetnek munkatársainkkal!

Az aktuális információkat folyamatosan frissítjük.

A város vezetése és az önkormányzat dolgozói előre is köszönik az együttműködést!

                       

Kövessen minket a Facebookon is!