Helyi hírek 2022. március 3. 08:00

Cseppet sem pazarol a Platán iskola

Cseppet sem pazarol a Platán iskola
A Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola csatlakozott a CseppetSem! sütőolaj begyűjtési programhoz. Az intézmény mélyen elkötelezett a környezettudatos nevelés iránt. A műanyag kupak, papír, PET palack, használt elem, ruhazsák, Életmentő üveg, alumíniumdoboz gyűjtése mellett újabb lépést tettek a fenntartható fejlődés érdekében azzal, hogy március 1-jétől a használt sütőolajat is gyűjteni kezdték.

A program célja, eredménye


A használt sütőolaj és sütőzsiradék begyűjtésének köszönhetően nem kerülnek ezek a káros anyagok a csatornahálózatba, így annak falán kevesebb szennyeződés tapad meg, ezzel csökken a dugulások száma. A szennyvíztisztítók mentesülnek az olaj kiszűrésére fordított többletenergia-felhasználástól. Összességében csökkenhet a csatornarendszerekre és szennyvíztisztítók üzemeltetésére fordított összeg is.



Az iskola alapítványa pénzt kap a gyűjtésért, ami segíti a céljai elérésében az intézményt. Kérik a lakosságot, hogy ne öntsék ki a használt étolajat, zsiradékot, hanem vigyék el a Platán iskola hátsó, Lugas utcai bejáratához és helyezzék a gyűjtőedénybe!



A cég tájékoztatója alapján „A használt sütőolajat és sütőzsiradékot – több más rendszerrel ellentétben – nem önteni kell a gyűjtőedénybe, hanem PET-palackban vagy befőttesüvegben kell behelyezni. (Nem jelent problémát, ha az üveg összetörik, mert a tartalma a gyűjtőből akkor is kinyerhető.)”
           

Kövessen minket a Facebookon is!