Helyi hírek 2022. március 3. 14:00

Ismét Tour de Puszta a fülöpjakabi buckavidéken

Képgaléria
Ismét Tour de Puszta a fülöpjakabi buckavidéken
A Bringabarát kerékpárbolt és Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub idén is megszervezi egyre népszerűbb, Tour de Puszta elnevezésű terep- és tájékozódási túráját. A 2022-es eseményre március 6-án, vasárnap kerül sor.

Simon Béla Szabolcs és Kürti Márti, a túra megálmodói elmondták, hogy keresték a kihívásokat kerékpározás közben, ahogyan ők fogalmaznak: az olyan helyeket, ami nem lapos. Így akadtak rá a fülöpjakabi buckavidékre, ami tökéletesen alkalmasnak bizonyult, sőt meg szerették volna mutatni mindenkinek, hogy van az Alföld közepén egy olyan hely, ahová nem lehet kerékpárral felmenni.

2019-ben szervezték meg az első versenyt, a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klubbal úgy gondolták, hogy igenis szükséges ezen a környéken egy ilyen verseny és túra. Elmondták, hogy van rövid- (22 km) és hosszútáv (35 km) a versenyen belül, mindenki maga dönti el, melyiken kíván részt venni.  Változatos terepen halad az útvonal: erdőben, bozótos és buckás részen, tekerni kell homokon, betonon, döngölt földön. A túra során tájvédelmi körzetben haladnak a versenyzők, ami igazi páratlan élményt nyújt számukra.

Hozzátették: nem céljuk, hogy tömegek induljanak ezen a versenyen, sokkal fontosabb számukra, hogy megtartsák családiasabb légkörben és inkább környékbeli (kecskeméti, kiskunhalasi) kerékpárosokkal teljen meg a Tour de Puszta.

A helyszínen is lesz lehetőség nevezni. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők, a verseny 11 órakor rajtol a Fülöp Büfétől.

Z. A. 
            

Kövessen minket a Facebookon is!